Zondagochtend waren Gabriel Rodrigo (Moto3), Enea Bastianini (Moto2) en Marc Márquez (MotoGP) het snelst tijdens de warm-up sessies op het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië.

Zondagochtend verreden de coureurs in de Grand Prix klassen eerst nog een twintig minuten durende warm-up sessie voorafgaand aan hun races later op de dag. Zoals al het hele weekend het geval is waren de omstandigheden zeer gunstig met veel zon en aangename temperaturen.

Moto3
Om 08:40 uur gingen de lichten op groen voor de warm-up sessie van de Moto3 klasse. De Argentijn Gabriel Rodrigo was hierin met een 1’57.085 het snelst voor Raúl Fernández en polesitter Tony Arbolino. Voormalig racewinnaar in Mugello Romano Fenati klokte de vierde tijd voor racewinnaar in Le Mans John McPhee en Aron Canet met daarachter Niccolò Antonelli, Riccardo Rossi, Andrea Migno en Gerry Salim, vervanger van Ai Ogura binnen het Honda Team Asia, in de top tien.

Sergio García kwam nog ten val bij het ingaan van bocht 3 (Poggio Secco) maar bleef ongedeerd.

De Moto3 race over twintig ronden gaat om 11:00 uur van start.

Moto2
Vervolgens waren de coureurs in de Moto2 klasse aan de beurt voor hun warm-up sessie. Rookie Enea Bastianini reed met een 1’52.158 de snelste rondetijd voor Augusto Fernández en Tetsuta Nagashima. Luca Marini klokte de derde rondetijd voor Sam Lowes en Alex Márquez met verder Marcel Schrötter, Mattia Pasini, Tom Lüthi en Jorge Navarro in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de negentiende tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal eindigde op de 27e positie.

De Moto2 race over 21 ronden gaat om 12:20 uur van start.

MotoGP
Tot slot ging het MotoGP geweld de baan op voor hun twintig minuten durende warm-up sessie. Polesitter Marc Márquez reed een 1’46.930 en was daarmee het snelst voor rookie Joan Mir en Andrea Dovizioso. Alex Rins noteerde de vierde rondetijd voor Fabio Quartararó en Takaaki Nakagami met verder Danilo Petrucci, Pol Espargaró, Tito Rabat en Michele Pirro in de top tien. Monster Energy Yamaha coureurs Maverick Viñales en Valentino Rossi klokten de veertiende en vijftiende tijd met Jorge Lorenzo opnieuw ver achteraan op de achttiende positie.

De MotoGP race over 23 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App