Sam Lowes op Moto2 pole, P28 voor Bo Bendsneyder in Aragon

2147
sam-lowes
Sam Lowes | foto© Marc VDS Racing

Sam Lowes vertrekt zondag in Aragon vanaf de Moto2 pole tijdens de Gran Premio Tissot de Aragon. De Elf Marc VDS Racing Team coureur was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor het Red Bull KTM Ajo duo Remy Gardner en Raul Fernandez. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als achtentwintigste voor de zondag in Aragon te verrijden Moto2 race.

Als laatste van de drie vaste categorieën binnen het MotoGP wereldkampioenschap was het zaterdagmiddag op Motorland Aragon de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun kwalificatie van de Gran Premio Tissot de Aragon.







Het was Sam Lowes die de snelste rondetijd liet noteren en de pole voor zich opeiste voor Remy Gardner en misschien wel de grootste verrassing van deze sessie, Raul Fernandez. De dit seizoen in de klasse debuterende Spanjaard brak een week geleden een botje in zijn rechterhand, werd hieraan afgelopen maandag geopereerd om dit weekend hier gewoon aan de start te verschijnen. Ondanks deze zwaar bevochten derde startplaats zal het zondag een zware race worden voor Fernandez die zelf te kennen gaf dat zijn gekwetste hand na vier ronden toch wel echt op begint te spelen en voor het nodige ongemak zorgt tijdens het rijden.

Hector Garzo kwalificeerde zich als vierde – zijn beste kwalificatie resultaat in de klasse – voor Ai Ogura, Albert Arenas, Jorge Navarro en Fabio Di Giannantonio.

Marco Bezzecchi en Marcos Ramirez completeerden in deze kwalificatie de top tien.

Voor Bo Bendsneyder verliep de kwalificatie allesbehalve naar wens. De Nederlander, die zich niet rechtstreeks wist te plaatsen voor Q2, reed in Q1 slechts vijf ronden dit mede vanwege een stevige crash eerder op de dag tijdens de derde vrije training. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur wist dan ook niet verder te komen dan de veertiende rondetijd in de sessie, een tijd waarmee hij zich als achtentwintigste kwalificeerde voor de zondag te verrijden race. Op het moment van dit schrijven is de Nederlander onderweg naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Alcaniz voor een aantal medical checks en het maken van een CT scan. Zodra we meer info ontvangen zullen we dit ongetwijfeld melden.

De Moto2 race in Aragon gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze tweede dag van de Gran Premio Tissot de Aragon verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.



Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter