Sander Kroeze net buiten punten op Sachsenring

92
Sander Kroeze

Sander Kroeze I foto© Racesport.nl – Nico Schneider

Sander Kroeze heeft afgelopen weekend op de Sachsenring een drieëntwintigste en zeventiende plaats weten te scoren tijdens de vijfde en zesde Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden van het seizoen.

Tijdens de eerste training boekte Sander snel progressie en wist een veertiende tijd neer te zetten. In de tweede training gingen zijn rondetijden nog verder naar beneden, tot een 1:32,5. Sander kon zijn rempunten verbeteren en had het gevoel dat het nog sneller kon. In de kwalificatie zat Sander in een goede groep en kon een slipstream pakken. Maar nog voor Sander aan kon zetten voor een betere tijd, kreeg een andere rijder vlak voor Sander een highsider, waardoor Sander werd geraakt door zijn mootr. Daardoor ging ook Sander onderuit en moest hij genoegen nemen met een 20e plaats op de grid. De tijden zaten echter kort op elkaar, wat hoopvol is voor de races op zaterdag en zondag. Tot aan de dertiende plek zat er zelfs maar een halve seconde tussen.

Voor aanvang van de eerste race sloeg Sanders motor af en moest hij vanuit de pitstraat starten. Met een achterstand van meer dan dertig seconden bij de eerste doorkomst begon Sander aan een moeilijke klus. Door de wedstrijd heen bleven zijn rondetijden constant en liep hij ronde op ronde in op zijn voorgangers. Rond twee derde van de wedstrijd zakten de rondetijden van zijn concurrenten in, terwijl Sander nog iets wist aan te zetten en nog snellere rondetijden wist te noteren. Bij het zwaaien van het rood wit geblokt had Sander het gat van een halve minuut weten te verkleinen tot zeven seconden. Hierdoor finishte Sander als laatste, maar reed wel een zeer sterke wedstrijd door een dikke 23 seconden dicht te rijden.

Bij de tweede wedstrijd, die op zondag werd verreden was de baan zo goed als droog. Sander kende een sterke start.  Hij kon aansluiting vinden met een groepje rijders die streden om de 14e plaats. Kroeze streed met mede Nederlander Steeman om de 16e plaats en wisselden regelmatig van positie. Sander finishte op de zeventiende plaats, 0,160 seconden achter Steeman.

Over vier weken is de Red Bull MotoGP Rookies Cup op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Hier worden races 7 en 8 verreden, van de in totaal 13 races dit seizoen.