Kyle Smith sloot vrijdagmiddag de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours op spectaculaire wijze als snelste af voor Hikari Okubo en Jules Cluzel. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de vijfde rondetijd, Jaimie van Sikkelerus kwam hard ten val en Rob Hartog besloot niet in actie te komen.

Vrijdagmiddag om 16:00 uur ging de laatste vrije training van de dag van start op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De World Supersport coureurs kregen voor de tweede keer vandaag 45 minuten de tijd op het Franse circuit waar het, in tegenstelling tot de eerste vrije training, flink aan het regenen was.

Thuisrijder Gaétan Matern ondervond dit al vrij gauw nadat hij vroeg in de sessie ten val kwam ter hoogte van bocht 13 (Chateaux d’Eau). Bij het aanremmen van deze scherpe hairpin verloor de Fransman de voorkant van zijn machine en ging hij onderuit.

Net als in de WorldSBK klasse besloten niet alle coureurs om de baan op te gaan om zodoende het risico op blessures of schade te verminderen. Kyle Smith leek het echter behoorlijk naar zijn zin te hebben op het natte Magny-Cours aangezien hij zijn Kawasaki ZX-6R flink liet glijden en hij zijn rondetijden alsmaar aanscherpte.

Uiteinelijk was de Brit dan ook met een 1’59.293 het snelst voor Hikari Okubo en Jules Cluzel. De vierde tijd kwam op naam van voormalig WorldSSP wereldkampioen Lucas Mahias met Nederlander Glenn van Straalen op de vijfde plaats. Wild-card Maximilien Bau eindigde de sessie als zesde voor leider in het kampioenschap Randy Krummenacher, Gabriele Ruiu, titelkandidaat Federico Caricasulo en Ayrton Badovini. Jaimie van Sikkelerus sloot de sessie af met een vijftiende tijd, Rob Hartog kwam niet in actie.

Verder waren er nog crashes voor Dani Valle (bocht 2), Gianluca Sconza (bocht 3, Estoril), Nacho Calero (bocht 13, Chateaux d’Eau) en een flinke klapper voor Jaimie van Sikkelerus eveneens in bocht 3 (Estoril). De Nederlander verloor de achterkant van zijn Honda en werd er met een flinke high-sider afgeworpen waarna hij het medical centre op moest zoeken.

Doordat de eerste vrije training op een nagenoeg droge baan werd verreden sluit Corentin Perolari de dag als snelste af voor Lucas Mahias en Isaac Viñales.

De derde vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat zaterdagochtend om 09:30 uur van start met de Superpole om 11:40 uur.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App