Snelste tijd voor Jacobson in eerste sessie WorldSSP Assen

6
hartog
Rob Hartog |foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

In de eerste vrije training voor de World Supersport klasse in Assen heeft PJ Jacobson de snelste tijd weten te zetten. De Amerikaan was vrijdagochtend in de slotfase nipt sneller dan Kenan Sofuoglu en Lucas Mahias. Rob Hartog was na een sterke sessie de beste Nederlander op de zestiende positie.

De eerste sessie voor de 600cc klasse begon met lichte regen, maar het circuit droogde daarna snel op. Kenan Sofuoglu zette direct snelle tijden op de klokken  waarmee hij eigenlijk de hele sessie de lijst aanvoerde. Pas in de slotfase kwam PJ Jacobson met een snellere tijd langszij. Ondanks meerdere pogingen van Sofuoglu om de eerste plek weer over te nemen slaagde de Turk daar niet in. Hij hield wel de fransman Lucas Mahias net achter zich.

Ook Rob Hartog kende een sterke sessie waarbij de Kawasaki-coureur lange tijd op de derde plaats terug te vinden was. Toen in de slotfase de tijden van de concurrentie scherper werden gezet moest hij weliswaar wat plaatsen toegeven en uiteindelijk was een 16e plaats voor hem weggelegd. Hij was hierbij net een fractie langzamer dan Alessandro Zaccone, die voor het Europeesche Kampioenschap zijn naaste concurrent is.

De overige twee Nederlanders Vasco van de Valk en Jaimie van Sikkelerus waren verder achterin het veld te vinden. Van der Valk kwam in zijn eerste WK training tot de 23e tijd en Sikkelerus was 24e.

De eerste vrije training voor de WSSP klasse werd met een minuut te gaan vroegtijdig afgevlagd na een drievoudige crash in Haarbocht. Door een oliespoor op de ideale lijn gingen Hikari Okubo, Lachlan Epis en Stefan Hill onderuit. Okubo werd na de crash bij het medisch centrum onderzocht aan een blessure aan zijn enkel. Epis en Hill kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag