Spannende laatste IDM races op Hockenheim

95

Op een zonovergoten Hockenheim circuit werd de laatste wedstrijd van 2007 verreden voor het Duitse IDM kampioenschap. Ook stonden er veel Nederlandse deelnemers aan de start vanwege het feit dat de 125cc, Supermono en Classic wedstrijden meetelden voor het ONK.

De 125cc klasse werd wederom gedomineerd door de voor het Nederlandse Abbink Bos Racing uitkomende Georg Frölich voor Jonas Folger en Robbin Lasser. De snelste Nederlanders streden hun strijd gezamenlijk uit vanaf de twaalfde tot en met de zeventiende plaats, Iwema werd daarbij op plaats twaalf de beste genoteerde landgenoot net voor Joop Timmer, Ernst Dubbink, Michael van der Mark en Roy Pouw die als zeventiende de finishlijn passeerde. Mark van Kreij werd 22e, Kevin Valk 23e, Renzo van der Donckt 25e, Henk de Ruiter 27e, Ricardo Cornelissen 31e, terwijl Lesley ten Tusscher en Tony Covena de race niet wisten te volbrengen.

De kampioen in deze categorie, Georg Fröhlich, maakte aan het eind van de dag bekend het Nederlandse Abbink Bos Racing team te zullen gaan verlaten en in 2008 de overstap te zullen gaan maken naar de IDM Superbike categorie waar hij aan de start zal gaan verschijnen op een MV Agusta.

Uitslag race » | Eindstand Kampioenschap »

De Supersport wedstrijd werd een tussen Herbert Kaufmann, Vladimir Ivanov en de wildcard rijder Graeme Gowland die in het voordeel van de kampioen eindigde. Ivanov, die al een aantal wedstrijden op zijn naam heeft weten te schrijven dit seizoen, moest in de 16e ronde de strijd staken door een val toen hij een aanval deed op de leidende positie.. Voor de vierde plaats was Swen Ahnendorp lang in gevecht met Günther Knobloch, maar opgepompte onderarmen waren spelbreker bij Ahnendorp, die hierdoor in de laatste paar ronden nog enkele plaatsen moest laten schieten, hij eindigde uiteindelijk als 9e.

Na afloop werden bleken er enkele motoren technisch niet in orde te zijn, waaronder de motoren van Kaufmann en Gowland en zij konden dan ook hun eerder verdiende bekers weer inleveren. Knobloch wint hierdoor de race voor Sebastien Diss en Phillip Hafeneger, Ahnendorp klimt hierdoor alsnog naar de 7e plaats.

Sébastien Diss is na de laatste wedstrijd de nieuwe IDM Supersport 600 kampioen voor Knobloch, terwijl Ahnendorp als zesde weet te eindigen in dit kampioenschap.

Het duo Schlosser- Hanni hoefden niet echt meer te strijden voor de overwinning bij zijspannen om kampioen te worden. Zij lieten de eer aan Roscher – Hildebrand om op de hoogste podiumplaats te stappen, derde werden Göttlich/Koloska. Het duo Bevers -Vermeer werden eerste Nederlanders op de 7e plaats terwijl Nicholson – van Lith als 10e werden afgevlagd. Er kwamen slechts 5 Nederlandse zijspancombinaties naar het Duitse circuit.

Bij de Supermono’s was de Duitser Kehrmann 10 seconden sneller dan Henk From en Stefan Meinders.

Bij de Classics reed Arie de Ridder de gehele 14 ronden tellende race aan de leiding. Achter hem werd er veel gewisseld tussen William de Ridder, Jan-Frank Bakker en Jan Kampen. Uiteindelijk werd Kampen als tweede afgevlagd voor Bakker en moest De Ridder met de 4e plaats genoegen nemen.