Sterk maar puntloos weekend voor Dion Otten op Magny-Cours

150
dion-otten
Dion Otten l fotocredit MPA photo

Wat een weekend voor Dion! Vrijdag onder wisselende omstandigheden de snelste van het hele veld. Gisteren kwalificeerde Dion zich rechtstreeks voor de wedstrijd. Op een opdrogende baan werd hij veertiende overall. Het hele weekend zat Dion er constant goed bij. Zijn gevoel voor de wedstrijd was dan ook goed.

Het was zowaar droog, met veel wind. Dion’s start was veelbelovend, hij kwam perfect weg. Na één ronde klom hij maar liefst zeven plaatsen en kwam door op P7. Dion had met zijn lengte extra hinder van de harde wind en kon daardoor de slipstream met de kleinere rijders niet houden. Zo verloor hij een paar plekken en viel er een gaatje. Gretig als Dion is, haalt hij alles uit de kast dit dicht te rijden. In de derde ronde was hij nét iets te gretig. Hij verloor in de snelle bocht drie plots de voorkant en crashte. Dion kwam er ongedeerd vanaf maar was uiteraard enorm teleurgesteld.







Tóch kijken we met een goed gevoel terug op de World Supersport 300 in Frankrijk. Op naar de laatste race van dit seizoen, op het circuit van Losail in Qatar!

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App