Sterk optreden van Luca De Vleeschauwer op Silverstone!

326
Luca de Vleeschauwer (9)
Luca de Vleeschauwer (9) | foto© ADAC

Luca De Vleeschauwer, het 15-jarige talent uit het Oost-Vlaamse Aalst, heeft afgelopen weekend in Silverstone gestunt door als nieuwkomer in het Noord Europese Moto3 kampioenschap de race op zaterdag overtuigend te winnen.

Het weer was wisselvallig op het circuit van het Engelse Silverstone tijdens de voorlaatste race weekend van het ADAC kampioenschap. De races werden voor de gelegenheid samen met het Britse Motostar Moto3 kampioenschap gereden. Dat zorgde voor een mooie startgrid van 31 rijders uit de verschillende windhoeken van het continent.

Na het vertrek vanop een 7e startplaats was Luca meteen in de kopgroep terug te vinden. Er werd hard gereden en constant van positie gewisseld maar Luca is nooit uit de top 3 weg geweest.

Na 10 ronden kwam een kopgroep van 8 jonge wolven binnen 0.7 seconden over te meet. Binnen deze kopgroep was De Vleeschauwer duidelijk de sterkste. Luca behaalde zo zijn eerste overwinning en gelijk ook zijn eerste podiumplaats in het kampioenschap! De ontlading bij het team was dan ook groot bij het vallen van de vlag.

Race 2 op zondag zou een herhaling van de eerste moeten worden. Helaas zorgde een tumultueuze 1e ronde ervoor dat “The magnificant number 9” op een algemene 13e positie de eerste keer aan finish voorbij kwam. Na een moeilijke openingsfase kon hij alsnog naar voor rijden, en een achterstand van meer dan 3 seconden helemaal alleen dichten, om zo in de voorlaatste ronde alsnog mee te dingen naar de winst. Na even op kop gereden te hebben legde hij toch de duimen tegen het machtige Kieffer Racing team om zo na een gevecht in ware Moto3 stijl als 4e over de streep te komen (6e algemeen). Een knappe prestatie voor de Rookie die na 6 race weekends op de 6e plaats in het ADAC Moto3 kampioenschap staat (95ptn).

De seizoens finale wordt gereden op 1 oktober tijdens het BSB weekend in Assen.

Luca de Vleeschauwer (15, BEL) ADAC NEC standaard:Luca de Vleeschauwer“De race was super spannend. We veranderden posities in bijna elke bocht, het was niet gemakkelijk omdat de baan nog hier en daar nog nat was. Het was ongelooflijk en ik ben zo blij dat ik hier kon winnen. Op de natte plaatsen was het echt moeilijk om vertrouwen in de moto te hebben, maar toch kon ik mijn tempo behouden. Ik ben zeer tevreden met mijn resultaten en hoop dat ik het de volgende races opnieuw kan doen.