Superbike IDM: Dubbel voor Reiterberger; eerste SST podium voor Bijsterbosch

67

Markus Reiterberger was de grote man tijdens de vierde ronde van het Superbike IDM kampioenschap. De Duitser won op de van Zon Remeha BMW beide races in de Superbike klasse. Pepijn Bijsterbosch, teamgenoot van Reiterberger, pakte in de eerste race zijn eerste podium in de Superstock klasse. In de tweede race werd de Wapenvelder zesde.

Het lijkt Reiterberger dit seizoen geen moeite te kosten. Waren vorig seizoen de 3C Ducati&rsquo;s nog een maatje te groot, dit seizoen staat er geen maat op de Zuid-Duitser uit het BMW team van Werner Daemen. Reiterberger won tot aan dit weekend vijf van de zes verreden races. <p><br /> </p> <p>Ook op de N&uuml;rburgring stond er geen maat op &ldquo;Reiti&rdquo; die beide races gecontroleerd wist te winnen. In de eerste race bleven de beide 3C Ducati&rsquo;s bemand door de regerend kampioen Xavi Fores en de Italiaan Lorenzo Lanzi nog redelijk in de buurt maar de op de vierde plaats gefinishte Australi&euml;r Damian Cudlin moest op de MGM Yamaha al meer dan 20 seconden toegeven. Cudlin had die vierde plaats min of meer te danken aan teamgenoot Max Neukirchner die in het spoor van de beide Ducati&rsquo;s bij het uitkomen van de Mercedes Arena hard van Yamaha gegooid werd door middel van een highsider.</p> <p><br /> </p> <p>Achter het genoemde kwartet Superbike rijders finishte Marvin Fritz als eerste Superstock rijder. Fritz werd op ruime afstand gevolgd door Roman Stamm die daarmee als tweede Superstock rijder over de meet kwam. Achter Stamm pakte Pepijn Bijsterbosch een prachtige derde plaats. Pepijn, begin dit seizoen overgestapt van de SS600 klasse naar de Superstock klasse, reed op zijn van Zon Remeha BMW van teambaas Werner Daemen, bekeken naar zijn eerste podium.</p> <p><br /> </p> <p>Bijsterbosch was zowat de hele race in gevecht met Lukas Trautman maar naar het einde toe wilde de Duitser te veel en dat werd, helaas voor hem, hard afgestraft. Een lekker resultaat dat voor Bijsterbosch uiteraard naar meer smaakte. Trainingssnelste in de Superstock, Mathieu Gines, zag een mogelijke SST zege in rook opgaan door een valpartij in het eerste deel van de race.</p>

In de tweede race mocht Fores enige ronden het veld aanvoeren maar toen Reiterberger echt begon aan te dringen was het vlug gebeurd. Bij de eerste twee passeerpogingen kon Fores nog counteren maar de derde was in dit geval scheepsrecht. Fores bleef ditmaal kort bij Reiterberger maar die leek eigenlijk heel eenvoudig te controleren. Op de meet bedroeg het verschil ditmaal een kleine twee seconden daar waar het in race &eacute;&eacute;n nog ruim vijf seconden was. <p><br /> </p> <p>Lorenzo Lanzi werd wederom derde voor de sterk teruggekeerde Bastien Mackels. De Belg was tijdens een trainingssessie voorafgaand aan het seizoen gevallen op het circuit van Zolder en had daarbij een vervelende armblessure opgelopen die hem tot aan dit weekend aan de kant had gehouden. In de eerste race kwam Mackels in de eerste ronde nog ten val maar in race twee herstelde hij zich uitstekend met een prima vierde plaats voor Damian Cudlin. De Australi&euml;r was in deze race de enige startende MGM Yamaha rijder want Neukirchner had teveel last van zijn val in race &eacute;&eacute;n en kwam niet aan de start in deze tweede race.</p> <p><br /> </p> <p>Mathieu Gines bleef ditmaal wel op zijn SST Yamaha zitten en dat leverde ook meteen de overwinning op voor hem in de tweede race. Dominik Vincon werd ditmaal tweede terwijl Roman Stamm met de derde plaats zijn tweede podium van de dag wist te pakken.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch zat er ook in deze tweede race goed bij. De start was niet helemaal geweldig maar het verloren terrein werd snel goedgemaakt en Pepijn sloot aan bij Vincon, Stamm, Kerschbaumer en Fritz. Pepijn vocht een stevig robbertje uit met genoemd kwartet. In de eindfase moest Pepijn helaas het tempo iets laten zakken waardoor het kwartet voor hem licht bij hem konden wegrijden. Niettemin een prima zesde plaats en vooral het gevoel dat hij heeft laten zien mee te kunnen vechten voor de podiumposities in de SST klasse.</p> <p><br /> </p> <p>Die ambitie had Danny de Boer, voorafgaand aan het seizoen, ook. De ambitie zal zeker niet verminderd zijn maar tot op heden komt het er allemaal nog net niet uit bij de SWPN Yamaha rijder. In de eerste race finishte de Boer op vier ronden achterstand vanwege een probleem en daardoor een bezoek aan de pits. In de tweede race kwam Danny beter uit de verf. De Staphorster finishte achter Bijsterbosch als zevende in de SST klasse.</p> <div><br /> </div> <p><a href="http://bit.ly/1JPCYD2" target="_blank">Volledige uitslagen</a></p> <p><br /> </p> <p> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>