Team SWPN wint hoger beroep: Van der Voort alsnog 2023 IDM Supersport kampioen

6400
Melvin van der Voort (20) en Twan Smits (85) | Foto credit: Damon Teerink

Melvin van der Voort is alsnog de IDM Supersport kampioen van 2023. Aanvankelijk was het Twan Smits die in Hockenheim de titel op zijn naam schreef maar Team SWPN tekende protest aan tegen een besluit dat na Race 1 in Assen werd genomen. Het gevolg hiervan is dat niet Twan Smits maar Melvin van der Voort de 2023 IDM Supersport kampioen is. 

Na de finale van het International German Motorcycle Championship (IDM) op de Hockenheimring in september werd de Nederlander Twan Smits (Team Apreco) gekroondtt  tot kampioen in de IDM Supersport-klasse. Vandaag trok de Duitse motorsportbond (DMSB) de titel van de 19-jarige coureur in en riep met terugwerkende kracht zijn landgenoot Melvin van der Voort uit tot kampioen. Dit werd voorafgegaan door een beroep van zijn team SWPN tegen de eerdere beslissing.

Tijdens de thuisrace van beide rijders en teams op het TT Circuit Assen was het duel tussen Smits en van der Voort aan het einde van de tweede race tot een ontknoping gekomen. Er waren verschillende positiewisselingen. Van der Voort kwam als eerste over de finish maar dat werd voorafgegaan door contact met Smits, die onderuit ging. De stewards gaven de SWPN-coureur vervolgens een straf en lieten hem vier plaatsen zakken in de uitslag van die race. Hij kreeg elf punten in plaats van 25, wat van grote invloed was op de uitkomst van het kampioenschap.

Het SWPN-team tekende beroep aan tegen de beslissing in Assen bij de DMSB op grond van het feit dat het om een race-incident ging. De hoorzitting met de Duitse motorsportbond vond vandaag (1-11-2023) plaats en het beroep is nu gegrond verklaard. Dat betekent dat Melvin van der Voort zijn verloren punten terugkrijgt en nu dus de nieuwe IDM Supersport kampioen is van 2023.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’