Teams: Charpentier pakt vierde overwinning van het seizoen

61

Sebastien Charpentier (Winston Ten Kate Honda) won zijn vierde WSS race van 2006 na de hele race op kop te hebben gelegen op het korte en krappe Silverstone circuit waarbij hij in de beginfase felle aanvallen van Yamaha coureurs Parkes en Curtain moest afslaan en dat na een gebrek aan tijd voor een goede droogweer afstelling na de over het algemeen natte trainingen. Kenan Sofuoglu (Winston Ten Kate Honda) eindigde de race op een matige 20e plaats na zich als 18e gekwalificeerd te hebben.

Met zo weinig droge kwalificatie tijd miste Charpentier op een haartje een nieuw ronderecord maar lag wel elke ronde aan de leiding. Hij staat nu gelijk met het hoogste aantal WSS overwinningen nu hij 11 races heeft gewonnen.
In het gevecht voor het kampioenschap staat Charpentier met 116 punten ruim op kop, 40 punten voor Curtain’s 76 punten. Sofuoglu ligt nu met 27 punten op een vierde plaats in het kampioenschap, hij wist geen punten te scoren op Silverstone.

Ronald Ten Kate – Team Manager

“Ik ben zo blij dat Sebastien weer won na zijn geweldige maar gekke race naar een derde plaats op Monza. Hij liet zien dat hij weer op kop kan rijden en dat hij de controle weer in handen heeft. Het is ook goed voor zijn positie in het klassement en hij heeft nu dan ook 40 punten voorsprong. Hij reed een goede race en op een bepaald punt kwamen de jongens achter hem redelijk dichtbij terwijl ze met elkaar in gevecht waren en elkaar onder druk zetten om harder te gaan. De tegenaanval van Sebastien op dat moment was erg goed want hij noteerde een paar lage 1’29-ers en creëerde een gaatje van vier seconden. Dat gaf hem de uiteindelijke overwinning en ons weer een perfect weekend. Wat het weekend van Kenan betreft kunnen we vaststellen dat dat een ramp was. Ik zie om eerlijk te zijn niet in waarom hij in die positie verkeert. Gelukkig voor hem gaan we voor de race in Misano testen op Brno zodat hij weer een beetje kan herstellen en weer op zijn oude niveau kan komen. Een 20e plaats was niet waar ons op hadden gericht met hem; het is veel slechter dan waartoe hij met zijn niveau in staat is. Ik weet dus zeker dat we dit goedmaken in Misano.”

Sébastien Charpentier – Winston Ten Kate Honda
(1e – Positie in klassement: 1e met 116 punten)

Het was zeker geen makkelijke race, al leek dat er misschien wel op. Het was zwaar want het is een hobbelige, korte baan, erg fysiek dus. Ik ben dus erg blij want het was gisteren moeilijk om te trainen vanwege de vele regen. De motor deed het niet slecht en ik kreeg meer punten voor het kampioenschap, dus dank aan Ten Kate en Honda.”

Kenan Sofuoglu – Winston Ten Kate Honda
(20e – Positie in klassement: 9e met 27 punten)

Het ging het hele weekend niet zo goed, geluk was niet aan mijn zijde en het was erg moeilijk. Ik startte vanaf een 18e positie en dat was een stuk lager dan ik eigenlijk wilde want ik wil in de top vijf staan. In de race ging het niet naar wens, ik kon maar niet wegrijden van de anderen en werd ingehaald. Ik probeerde er het maximale uit te halen maar voelde me niet zo sterk Mijn fysieke conditie was oké maar ik dacht echt dat ik ging crashen. Ik heb geen idee wat het probleem was dus ik kijk uit naar de Brno test en hoop het goede gevoel voor de Italiaanse race in Misano weer terug te krijgen.”