Terug op ‘Europese' bodem na drie verweg GP's (Qatar, Istanboel en Sjanghai), pakt Molenaar-Honda coureur Joey Litjens de draad wel heel goed op. Met een hele goede 28e startplaats (zijn beste uitgangspositie voor een GP was to dusverre 34e) en een verbetering van bijna 3 seconden van zijn rondetijd van vrijdagmiddag heeft de 16-jarige coureur uit het Limburgse America het goed naar zijn zin bij zijn debuut op het beruchte Bugatti Le Mans circuit in Frankrijk.

Chef-monteur Hans Spaan in the spotlights

Op de website www.motogp.com kijkt men vandaag in de rubriek "mensen uit het Paddock" naar Hans Spaan, de huidige technisch directeur van het team van Arie Molenaar. Hans Spaan won in zijn gloriejaren in Le Mans de 125cc race. 10-Voudig Nederlands kampioen Hans Spaan was jarenlang actief in de jaren 80 in de 125cc klasse en was zeer dicht bij de 125cc wereldtitel, die hij twee keer op een haar na mistte. Het video-interview kunt u zien op motogp_videos.htm?menu=videos

Arnaud Vincent en collega's bezoeken kinderen in het ziekenhuis

De meeste coureurs ontmoeten graag hun fans. Jongstleden donderdag bezocht een geselecteerd groepje coureurs gedurende de middag het kinderziekenhuis in Le Mans, om diegenen die minder geluk hebben dan de coureurs een hart onder de riem te steken. Alex Hofmann, Carlos Checa en Molenaar-Honda-coureur Arnaud Vincent deelden handtekeningen uit en stonden klaar voor diverse fotomomenten. Ook spraken zij met de kinderen die op het moment in het ziekenhuis liggen. De coureurs werden op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van de aanwezige kinderen en waren een vrolijke onderbreking van hun dagelijkse sleur. "Ik heb een fantastische middag gehad het is geweldig om te zien dat jouw komst een glimlach kan bezorgen op de gezichten van die kinderen die op dit moment een moeilijke periode in hun leven doormaken. Het is natuurlijk fantastisch, dat ze, als ze zondag naar de wedstrijd kijken, kunnen zeggen dat ze trots zijn dat ze deze coureurs, die dan op televisie zullen zijn, kennen. Ik zal aanstaande zondag ook zeker even aan hen denken. Ook ik zal namelijk na de GP van Valencia nog naar het ziekenhuis moeten om de 16 schroeven en twee platen uit mijn voet en uit mijn enkel te laten verwijderen, die erin zitten en sinds de valpartij van het afgelopen jaar tijdens de GP van Japan," verklaarde Alex Hofmann. De Franse hel Vincent had een flinke hoeveelheid premiums mee voor de kinderen en verklaarde in eigen taal de perikelen die een GP-coureur tijdens een GP meemaakt.