Teams: Sterken Racing succesvol op Oschersleben, 17 t/m 19 juni Û÷06

68

Donderdagavond 15 juni zijn Twan, Ronnie en de rest van de crew vertrokken naar het mooie circuit van Oschersleben, ongeveer 550 km over de “Deutsche Autobahn”. Voor Twan was het nog wat onzeker hoe het zou gaan, gezien zijn sleutelbeenblessure.

Vrijdag waren de trainingen en de blessure bleek mee te vallen, Twan kon zonder veel last rijden. Het motorpak aan- en uitdoen zorgde nog voor de meeste problemen, dan maar wat voorzichtiger. De trainingen verliepen prima. Voor Ronnie was het de eerste keer op Oschersleben. Na enkele rondjes te hebben gereden schoten de rondetijden van hem omlaag. Het materiaal voldeed prima en het was genieten.

Zaterdag waren de kwalificaties tijdens een koude maar droge dag. Ronnie’s eerste kwalificatie bracht hem een ronde tijd van 1.42 seconde en leverde een 14e positie op in de startopstelling. Zijn tweede kwalificatie ging beter met rondetijden van 1.39 seconden wat hem een 22e startpositie opleverde. Twan reed met de eerste kwalificatie ronde tijden van 1.38, goed voor een 11e plek op start/finish. Zijn tweede kwalificatie reed Twan tijden van 1.36.7 met positie 9 op de derde startrij. Beide heren waren tevreden met de tot nu toe behaalde resultaten. Na gezellig met z’n allen te hebben gebarbecued en kou te hebben geleden is het team gaan slapen.

Zondag was het weer vroeg dag, gelukkig scheen de zon en met zo’n graad of 30 was het schitterend race weer. Ronnie reed eerst de Supercup om 9.45 uur en had een goede start. Hij behaalde in deze wedstrijd een 18e plaats. Na de Cup wedstrijd was de eerste Stock wedstrijd waarin Ronnie weer in de punten reed. Met de 14e plaats haalde hij 2 punten voor het algemeen klassement. Twan reed een sterke race en finishte als 4e waarmee hij 12 punten kon toevoegen aan zijn totaal. Tevreden keerde ze terug naar de Pitbox. Voor het eerst had het Sterken Racing Team een pitbox op Oschersleben, dit was zo goed bevallen dat het zeker een vervolg krijgt.

Ronnie startte zijn tweede Cupwedstrijd als 22e. Halverwege de race lag Ronnie 16e, maar doordat hij zich verremde kwam hij terug op de 30e plaats. Uiteindelijk heeft Ronnie zich nog terug kunnen rijden naar een 22e plaats.

Samen startte de coureurs weer voor de tweede Stockrace, welke zeer spannend was. Ronnie kon het hoge tempo goed volgen en reed super tijden van 1.37 en finishte als 11e. Goed voor 6 punten in het Stock klassement. Twan ging prima van start, reed 7 ronden op de 5e positie, liep in op de nummer vier tot 2 ronden voor het einde. Hij ging te vroeg op het gas en verloor de controle over de motor. Hij kon op eigen kracht de motor uit de grindbak halen en zijn race afmaken. Twan finishte op een 14e positie waardoor hij 2 punten haalde voor het Stock Klassement. Tevreden begon iedereen aan de lange reis terug naar huis.

Volgende Stockrace is 9 juli in Assen, graag tot dan.