Onafhankelijk van de verwachting heeft Eemshaven een eigen regie voor het weer. En deze keer was dat op alle training- en wedstrijddagen voor de Classics droog. Op Hemelvaartsdag hebben we beide qualificaties en de race op 1 dag. Dus best een drukke dag voor iedereen.

27 Rijders verschijnen er aan de start van de 1e qualificatie, en alleen Hans de Wit zet geen tijd. Wel komt Gerard vd Brom met een defect blok aan de kant te staan en voor hem is eemshaven voorbij, nadat zijn 1e blok in hengelo sneuvelde. Jan-Frank Bakker heeft de snelste tijd.

En nr 22, Sjabbo is redelijk tevreden met en 18e plaats. In de 2e qualificatie staan er, van deze keer 24 rijders, een paar meer aan de kant, Ben van Teulingen  en Jarno Jonker maken niet eens de 1e ronde af. Martin Peeters gaat door een touche met Adrie de Ridder onderuit in de 2e ronde, maar verder verloopt ook deze sessie goed.

Sjabbo heeft weer de 18e plaats, maar totaal slechts de 21e startplek. En ook de rondetijden (2:07.3) zijn niet geweldig.

Dan de Race. Er gaan 26 rijders van start (zonder G. vd Brom).
En al snel zie je een paar leuke gevechten. De top 3 is al snel bekend, de De Ridder boys voor Jan-Frank Bakker. Sjabbo heeft een goede start, maar kan niet in zijn ritme komen en verliest al snel veel plaatsen.

Na de 2e ronde ligt hij 25e van de 26 (alleen Ben van Teulingen nog achter zich). En doordat er geen uitvallers zijn is dit ook de uitslag. Dus zeer zeker NIET tevreden met de plaats en ook niet met de rondetijden. Volgens kenners rijdt Sjabbo niet zo scherp als anders. Dit moet dus veranderen. Wel een mooi feit voor de Classics klasse dat ALLE 26 gestarte rijders ook het zwart wit geblokt hebben gehaald. Dit was in tijden niet gebeurt. Betrouwbaarheid bij de Classics staat dus op een hoog peil.

Op de vrije vrijdag wordt heel de machine nagekeken en de remmen voor waren niet zoals het moest, dus het oude type er maar in. Ook de tandwielen een tikje zwaarder gezet. Maar kijken of dit helpt. Een lesje psychologie voor Sjabbo helpt misschien ook. Bij controle blijkt opnieuw de tandriem flink beschadigd door steentjes en moet er weer een nieuwe op.

Zaterdag: Opnieuw 2 qualificaties en het gaat gelijk al een stuk beter met Sjabbo. De tijden gaan naar beneden.
Dus de kleine wijzigingen aan mens en machine werken deze keer in het voordeel.

Van de 24 rijders een 19e trainingstijd, maar toch wel tevreden deze keer. Een aantal rijders heeft ervoor gekozen om slechts 1 race te rijden op de Eemshaven. Jammer, want het NK zou toch op alle rijders moeten kunnen rekenen als de omstandigheden het toelaten. In de 2e sessie kan het zowaar nog sneller en met 2:05.67 een 18e plaats, met als totaal een 20e startplek.

Ook nu staan er enkele rijders langs de kant, maar iedereen weet de machine toch weer rijklaar te hebben voor de race.
Helaas is de machine van Peter Kuitwaard kapot gegaan en hij zal niet starten. Hopelijk is het voor Oss weer voor elkaar Peter.

Op de racedag worden de warming-up sessies iets uitgesteld ivm klei op het circuit. Maar als de brandweer de baan schoon heeft gaat het spektakel los.

In de warming-up even het ritme oppakken en dan om 13:00 uur de race. Een zeer goede start en na de 1e ronde komt Sjabbo als 17e door. In een hartstikke leuk en spannend gevecht met Leo Smids en Rob den Tieter eindigd Sjabbo er precies tussenin op een 18e plaats. Met een toptijd van 2:03.8 en een leuke race toch het weekeinde tevreden afgesloten.
Opnieuw zien we een aantal leuke en spannende gecechten.
Ook nu zijn er slechts 3 uitvallers te melden. Bernard Bakker, Jose van Meurs en Gert Boon, alle drie met mechanische pech.

Rest ons alleen nog een compliment te maken aan de organisatie die er veel, zeer veel aan heeft gedaan om zowel het circuit goed en veilig te maken en te houden als ook de extra stroomvoorziening, die dit jaar zonder problemen draaide. Hulde daarvoor.

Volgende race is op 4/5 Juni te Oss tijdens de Pinkster dagen.