Bertus Folkertsma wist zich in de punten te rijden dit weekend. Als dertiende kwam hij over de finish.

Zaterdag tijdens de training was er constant regen. Dit is voor Bertus niet het meest favoriet, maar het ging hem goed af. Tijdens de eerste training ging het voor zijn gevoel best lekker. Maar dat er voor hem nog meer in zat bleek na de tweede training, hij wist goede tijden neer te zetten. En zat in het deelnemersveld van 34 lekker tussen de tiende en twintigste plaats. De derde training was wel het best. Voor Bertus was deze training zoals het moest. In totaal wist hij de dertiende startplaats te bemachtigen.

Alles voelde tijdens de trainingen goed aan en alles verliep zonder problemen. Er was alleen een klein foutje tijdens de tweede training, Bertus stond zonder brandstof. Ach ja kan gebeuren.

Vandaag werden de wedstrijden verreden. Bertus had natuurlijk na de trainingen een goed gevoel overgehouden, dus wist dat hij vandaag ook snel kon rijden.

Vanochtend tijdens de warming-up regende het weer en Bertus kon daar door prima zijn nieuwe regen banden inrijden.  De wedstrijd was droog en daar door kon Bertus met zijn tweede motor de baan op gegaan. De baan was namelijk droog en op deze motor zitten de goede banden. Het inrijden ging goed alleen hield de motor zo nu en dan in. Er was geen tijd om dit verder uit te zoeken en Bertus moest het wel met deze motor doen.

Gedurende de wedstrijd ging het erg goed en Bertus wist dan ook de dertiende plaats goed vast te houden. Ook al voelde de motor niet zo perfect aan als gisteren, was daar voor het publiek weinig van te merken. Bertus wist dan ook als dertiende te finishen en kan met een goed gevoel naar dit weekend kijken. Hij heeft bewezen ook met regen in de top mee te kunnen rijden.