Op donderdag iets te laat vertrokken uit Hoofddorp en via Arnhem (ff mede coureur ophalen) richting de ring. In de auto bericht gekregen dat de paddock rond 22 uur zou sluiten. Niet echt handig maar hé gewoon heen rijden en we zien wel. Midden in de nacht aangekomen en we waren niet de laatste die nacht. Gelukkig konden gewoon het terrein op en slapen.

Vrijdag ochtend vroeg eruit om in te schrijven om 8 uur en om 8.30 de eerste vrije training met daarna nog 2 trainingen. In de eerste training een klein gevalletje van wegglijden over het voorwiel en niet meer kunnen corrigeren. Milou was niet de enige die op die plek onderuit ging die ochtend. Het was nat in die eerste training maar rijder en motor waren ok. Helaas wel de helm maar gelukkig hebben we er altijd 2 mee. In de 2de en 3de training liet Milou hele mooie verbeteringen zien en werd de afstand tot de top verkleind van 17-15 seconden naar iets meer dan 10 seconden. Een mooie opsteker na val in de ochtend en op naar de 2 kwalificaties op zaterdag.
Tijdens deze kwalificaties op zaterdag de tijd nog meer kunnen verbeteren en de afstand tot de top verkleind tot minder als 10 seconden. Super gedaan en dat geeft vertrouwen. Milou zat lekker in haar vel en genoot van de groei in tijden en vooral het leren van het circuit.

De zondag was de dag van de warmup en 2 races. In de warmup lekker het ritme kunnen vinden en gelijk de tijden van zaterdag kunnen halen.

Bij de start van de eerste race ging Milou lekker van start. Helaas kwam ze na 2 ronden niet meer door en was gecrashed in de chicane achter de paddock. Milou werd vervoerd naar het medical center en het was duidelijk dat ze veel pijn had in haar rechter been. Milou werd vervoerd naar het ziekenhuis in Adenau voor nader onderzoek.

Zowel op de  foto’s als tijdens een MRI werden geen beschadigingen gevonden. De pijn was echter wel ondragelijk en dat was goed te merken aan Milou. Gedurende de middag werd Milou steeds een klein beetje vrolijk en kon weer lachen. Na overleg met de arts, camper en motor halen en Milou in de camper en naar huis. Dan in Nederland maar verder onderzoek etc.

Na aankomst op het circuit bleek de motor door Ronald en Arnold van Pearl Gebben Racing Team volledig te zijn nagekeken en schoon gemaakt. Super bedankt heren.

Na de beelden van de crash te hebben bekeken was het duidelijk dat Milou probeerde tijd goed te maken maar daarbij iets te laat remde en daardoor niet helemaal haar lijn kon houden, op het vuile gedeelte kwam en onderuit ging.

Milou haar verhaal over het weekend:
Home after a weekend at Nürburgring. Not how we hoped it would end, but at least I am fine for now. Crashed in the first race really hard, and I wasn’t able to restart or start the 2nd race because I needed to go to the hospital. My knee is not ok and hurts like helll but on the pictures etc the doctors see no damage. I have visited the doctor today and will have to go to hospital next week to get more test etc. Let’s hope I will get well soon, my bike is getting ready for the training and races in Mettet in 2 weeks, and hope I am able to ride again! All I can do now is rest, get ready and hope to be fixed right in time for Mettet! Pearle Gebben Racing Team, thanks a lot for all the help this weekend!

De motor staat inmiddels bij OTT Motoren, in Uitgeest en alvast bedankt voor de hulp, voor herstel en controle. Gezien het letsel van Milou zien wij ons genoodzaakt om de trainingen en races op Mettet te laten schieten maar daarna zijn we er natuurlijk weer bij.

Met dank aan sponsoren, vrienden en familie die dit alles mogelijk maken.