Verleden week stond na twee buitenlandse raceweekenden het TT Circuit Assen op het programma. Kevin van Leuven die inmiddels derde stond in het kampioenschap wilde vooraf maar wat graag de tweede plek overnemen.

Na nog wat kleine veranderingen aan de motor stonden er op de zaterdagochtend twee kwalificaties op het programma. Het weer was voortreffelijke en Kevin kon constante snelle tijden rijden. Het leverde hem tevens een tweede startplek op.

In de middag rond de klok van kwart over 3 de wedstrijd. Kevin had een redelijke start en kon de tweede plek handhaven. De wedstrijd was ingekort naar slechts 6 rondes vanwege het geluid. De koploper, van Straalen had een gaatje geslagen en Kevin stelde alles in het werk om dit te dichten.

Achter hun beiden een gat naar de rest van het veld. Kevin kon het gaatje dichten maar maakte helaas een kleine fout waardoor hij weer opnieuw op een halve seconde werd gezet. Dit was in de 2 rondes die er nog resten niet meer te dichten en Kevin werd dan ook tweede.
Kevin van Leuven : “We hebben de snelheid om mee te kunnen en dat doet goed. Een race van 6 rondes is eigenlijk ook geen echte wedstrijd te noemen.”

Kevin staat nu tweede in het kampioenschap. Op 14 oktober de 2 laatste races op Assen, en de laatste kans om Kevin in actie te zien dit jaar. Dit is een geluidsdag, dus dan geen ingekorte wedstrijden. Er is geen entree! Voor meer info, kijk op Fanpage Kevin van Leuven.

 

Handige links OW Cup Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag