Afgelopen weekend stond Joris Lentfert, normaal uitkomend in de NK SuperCup 600 (OW Cup) met een wildcard aan de start in de British Supersport klasse op het TT circuit van Assen. Een mooie uitdaging en mogelijkheid om veel te leren!

Deze kans werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de vaste sponsoren: Lansing Unitra, De Reclamerij, SLP Afbouwstoffen en V Racing Products. Dat Joris deze kans met beide handen aangreep bleek al op vrijdag, toen hij de twee vrije trainingen in droge omstandigheden afsloot als 14e en 16e van de 29 deelnemers.

Zaterdag stond de sprintrace over 10 ronden op het programma en waren de weersomstandigheden totaal anders. In de kwalificatie had Joris nog te maken met een opdrogende baan en wist hij zich als 23e te kwalificeren. Maar in de race die middag was de baan wel volledig nat. De eerste ronden waren aftasten maar in de loop van de race kwam Joris steeds beter in zijn ritme. Hij reed een nieuw PR in de regen en pakte de 20e plaats.

Zondag was de zon er weer bij en werd race 2 over 15 ronden verreden. De startopstelling voor deze wedstrijd werd bepaald op basis van de gereden rondetijden in de sprintrace en dus mocht Joris starten vanaf plaats 22. De start was goed maar met de omschakeling van het natte asfalt naar een volledig droge baan had Joris in de beginfase moeite. Na enkele ronden begon het juiste gevoel te komen en wist hij de 2 rijders voor hem te passeren. Hij liep met mooie rondetijden knap in op de groep voor hem die aan het strijden waren voor de laatste punten. Helaas kwam het niet zover maar Joris pakte wel een mooie 18e plaats met ook weer een nieuw PR!

Joris: “Dit was een geweldige ervaring en voor mij een droom die uit is gekomen. Aan de start met de Engelse toppers voor duizenden toeschouwers! Ik heb veel respect voor hoe ze rijden en ik heb deze drie dagen ontzettend veel mogen leren. Vooral vrijdag stonden we er goed bij. In de race op zondag had er meer ingezeten maar ik heb zowel op een natte als droge baan een nieuw PR kunnen rijden. Al met al mogen we dus zeker tevreden zijn. Grote dank aan al mijn sponsoren! In het bijzonder: Lansing Unitra, De Reclamerij, SLP afbouwstoffen en V Racing Products die deze deelname mogelijk hebben gemaakt.”

De laatste 2 wedstrijden voor de NK SuperCup 600 worden verreden op zaterdag 14 oktober op het TT circuit van Assen. Deze dag houden we ook onze sponsordag.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag