Prachtig podium voor Glenn van Straalen bij thuisrace in Assen

120
Glenn van Straalen

Glenn van Straalen heeft in een krankzinnige World Supersport 300 wedstrijd in Assen een tweede plaats weten te behalen. De 17-jarige coureur reed de hele race in de kopgroep en sloeg toe in de laatste ronde. Het is tweede keer dat Glenn een WK-podium pakt in zijn thuiswedstrijd.

Afgelopen weekend was de thuisrace van Glenn van Straalen in de World Supersport 300 klasse op het TT Circuit Assen. Vanaf de eerste training stond de rijder uit Hoogkarspel er al goed bij. In de eerste vrije training wist Glenn een derde tijd op de klokken te zetten. Glenn werkte in deze sessie goed samen met zijn KTM Fortron Racing teamgenoot Koen Meuffels. In de Supersport 300 klasse is een goede slipstream zeer belangrijk en zo konden zij door goed samen te werken elkaar helpen naar scherpe rondetijden.

In de tweede sessie crashte Glenn, waardoor hij wat rijtijd verloor. Ondanks dat wist de KTM-coureur wel als zesde te eindigden op de eerste trainingsdag. Dit betekende dat hij zich rechtstreeks plaatste voor Superpole 2. In de kwalificatie werkte Glenn en Koen opnieuw uitstekend samen. Glenn wist zijn rondetijd van vrijdag flink te verbeteren en met een vierde startplaats had hij een uitstekende uitgangspositie voor de wedstrijd in Assen.

In de race reed Glenn een sterke openingsronde, waarbij hij zelfs even aan de leiding reed. In de laatste GT-bocht moest de KTM-coureur in het gedrang een kortere lijn nemen. Verstandig gaf hij vervolgens een aantal plaatsen terug en moest hij vanaf een zevende positie weer naar voren zien te komen. Dit is geen gemakkelijke opgave in dit sterke WK-veld, maar Glenn bleef vechten in de grote kopgroep van veertien rijders.

In de slotfase wist Glenn meerdere plaatsen te winnen. De laatste ronde was krankzinnig, waarbij er veel inhaalmanoeuvres en valpartijen te zien waren. Glenn profiteerde optimaal en wist door sterk en aanvallend te rijden een tweede plaats voor zich op te eisen. Vorig jaar wist Glenn ook al een tweede plaats te scoren in de wereldkampioenschap Supersport 300 op Assen.

Glenn: ‘We hebben een geweldig weekend gehad en ik ben hartstikke blij met deze P2! De trainingen verliepen naar wens en de race was geweldig. Ik had een goede start, maar had het later in de race lastig om naar voren te komen. In de laatste ronde zat ik wel in een goede positie, maar ik had niet gedacht dat het genoeg was voor het podium. Er gebeurde van alles in deze ronde en in de laatste bocht wist ik de tweede plaats te pakken.’

De volgende race in de World Supersport 300 is op zondag 13 mei in Imola.