Tijdens het IDM weekend op het Belgische circuit van Zolder heeft Kevin Mijwaart de meeste punten weten te scoren in de Yamaha R3 cup.

In de tweede vrije training op donderdag maakte Kevin een klein schuivertje maar bleef gelukkig ongedeerd. In beide kwalificaties kon hij met het team de nodige progressie maken om zo vol vertrouwen op zaterdagmiddag de eerste race in te gaan.

Een niet perfecte start en een foutje in het begin van de race weerhield hem er niet van om met zeer scherpe rondetijden richting de belangrijke punten te rijden. Toen er in de kopgroep van vier coureurs twee wegvielen kon Kevin door nog een coureur in te halen naar zijn vierde podium van het seizoen rijden.Voor het R3 klassement betekende dit een tweede plaats.

Race 2 op zondag was er een om in te lijsten. Direct na de start rijden er vijf man aan de leiding die elkaar geen duimbreedte toe lijken te geven. De twee Duitse en drie Nederlandse coureurs maakten er een schitterende race van, maar op de streep was het Kevin die met 0.03 sec. voorsprong de race op zijn naam kon schrijven.

Het Race team wil de aanwezige  sponsoren, en alle overige sponsoren, te zien op www.raceteamkevinmijwaart.nl bedanken voor alle support. We hopen er op de Gamma Racing Day weer een mooie race van te maken.

Mocht u Race Team Kevin Mijwaart willen steunen ? Stuur dan gerust een mail naar info@raceteamkevinmijwaart.nl

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag