Vorig jaar was Misano een lastig raceweekend voor Scott Deroue, maar ditmaal leek er geen vuiltje aan de lucht.

Al vanaf de eerste vrije training liet de Kawasaki-coureur zien dat hij ‘on a mission’ was. Er moesten punten goed gemaakt worden op klassementsleider Ana Carrasco en die kans was duidelijk aanwezig. Deroue meldde zich van voren met een P2 in de eerste sessie op vrijdag, terwijl de Spaanse concurrente wat verder naar achteren stond. In een natte FP2 nam Deroue geen enkel risico en concentreerde zich daarna volledig op het neerzetten van een goede kwalificatie. Dat lukte, want wederom kon hij zich op de tweede plek nestelen. Daarnaast zag hij concurrenten Carrasco, Sanchez en Grünwald (nummer twee en drie in tussenstand) stranden in de eerste Superpole, waardoor zij slechte startposities voor de race pakten.

Op zondag vond de MotoPort Kawasaki-coureur gelijk de snelheid in de warm-up. Hij noteerde de snelste tijd met een gat van drie tiende naar de tweede man. Na een redelijke start liet Deroue zich goed zien in de wedstrijd. Continu bleef hij voorin in de kopgroep hangen en kwam zelfs af en toe aan de leiding te liggen. Halverwege de race nam de Nijkerkervener het heft in eigen handen en ging er eens goed voor zitten. Met een hoog tempo probeerde de Nederlandse World Supersport 300-coureur het lange lint wat uit elkaar te trekken en dat lukte. Weinig concurrenten konden het tempo volgen, maar helaas kwam daar na drie ronden een eind aan. Op weg om zijn eerste overwinning van het jaar veilig te stellen, gooide de koppeling roet in het eten. Deroue kon niets anders doen dan zijn hand opsteken en zich terug te laten zakken om de Kawasaki Ninja 400 veilig naar de pits te brengen. Een teleurstellend einde aan een wedstrijd waar het lange tijd leek dat Deroue flink veel punten goed ging maken op de concurrenten die voor hem staan in het kampioenschap. Helaas zag hij nu een DNF achter zijn naam staan en is de wereldtitel nog verder weg komen te staan. Met nog twee races lijkt het een onmogelijke missie, maar theoretisch heeft Deroue nog een kans. Een sterke eindspurt op de circuit van Portimao en Magny-Cours kan wellicht nog voor een verrassing zorgen. De WK Supersport 300-coureurs hebben nu twee maanden vakantie en zetten het kampioenschap voort in het weekend van 14 tot en met 16 september. Met verse moed gaat Deroue ook daar weer het gevecht aan in ieder geval zijn eerste zege van het jaar te boeken en wellicht op die manier nog aansluiting te vinden bij klassementsleider Ana Carrasco.

Scott Deroue: ‘Misano was een heel sterk weekend, waar ik telkens goed van voren zat. De superpole was prima en in de warm-up op zondag pakte ik zelfs de snelste tijd. Uiteraard was ik van plan om deze race te winnen en daar leek het ook op uit te draaien. Ik voelde me echt sterk, kon de leiding nemen, totdat de koppeling enorm begon te slippen. Helaas, einde verhaal voor mij. Uiteraard baal ik daar stevig van, maar ik kan het helaas niet veranderen, hoe graag ik het ook wil. Theoretisch is er nog een kans op de wereldtitel, maar het wordt wel heel lastig. Opgeven doe ik nu alleen nog niet, dus we gaan die kleine kans gewoon grijpen door ook op Portimao weer een goed weekend te draaien. Dan zien we daarna wel waar dit verhaal eindigt.’

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag