Teams: Het nieuwe seizoen is begonnen voor het BinBike Racing Team

99

Het voorbije weekend is de Bikers Cup opnieuw van start gegaan. Dit jaar worden niet alleen endurance wedstrijden georganiseerd, maar ook sprint wedstrijden, races van 10 ronden.

BinBike Racing Team gaat dit jaar van start in beide disciplines.

Op vrijdag stonden de trainingen en kwalificaties voor de endurance op het programma.
Deze verliepen, ondanks een zieke Thijs, behoorlijk goed. Dankzij een schitterende kwalificatie training van Danny Vercruysse konden we ons als derde plaatsen op de startgrid.

Op zaterdag werden de kwalificaties voor de sprint vereden, vooraleer om 16u00 de endurance race van 3 uur van start ging. Thijs was weer helemaal in orde en dat resulteerde in een tweede start positie voor de sprint. Danny trainde een vierde tijd. Beide BinBike piloten op de eerste startrij, geen slecht begin dus.
In de endurance race liep aanvankelijk alles op perfect. Thijs had een goede start en reed al snel naar een tweede plaats in de 600 cc klasse. Na 50 minuten nam Danny over, hij liep 3 à 4 seconden per ronde in op de leiders Fissette/Julin. Helaas waren de goden niet met ons. Na een valpartij kwam de safety car op de baan net tussen Danny en Serge Julin, deze konden dus een halve ronde uitlopen op Danny en we weren ook weer in gelopen door de derde Goossens/De Vleeschouwer. 20 minuten voor het einde sloeg het noodlot weer toe, Danny raakte een ongelukkig geplaatst kegeltje en ging onderuit. Hij sprong dadelijk weer op de moto en kon verder rijden tot in de pit waar thijs weer over nam. Hierdoor vielen we terug naar de vijfde plaats. Een geluk bij een ongeluk, zowel Danny als zijn motor liepen geen al te grote schade op. Een gezwollen knie en een gebarsten kuip.

Zondag traden Danny en Thijs aan in de sprint. De val had Danny toch meer last bezorgd dan eerst gedacht, hij kon amper zijn knie plooien. Hij besliste echter om toch van start te gaan.
In race 1 reed Thijs al snel mee vooraan, enkel gewezen WK piloot Fissette was te sterk. Tot voor de laatste bocht reed Thijs tweede, maar op de valreep werd hij gepasseerd door Hautekiet. Danny startte sterk, maar kon geen snel tempo aanhouden door zijn gehavende knie. Hij werd uiteindelijk tiende.

In race twee kon Thijs direct aan pikken aan Fissette. Deze twee hielde er een verschroeien tempo op na en reden de rest van het veld op grote afstand. Een kleine fout in de voorlaatste ronde deed Thijs echter de das om, hij strandde op 0,4 seconden. Thijs reed met 2.42.251 wel de snelste ronde van het weekend van alle 600 cc motoren. Danny, die nog steeds veel last van zijn knie ondervond, reed opnieuw naar een tiende plaats.

Al bij al geen slecht weekend voor BinBike Racing Team . Zowel de snelle tijden van Danny voor zijn val, als die van Thijs laten het beste verhopen voor de rest van het seizoen.