Ups & Downs voor Kevin van Leuven

275
kevin-van-Leuven
Kevin van Leuven (r) | foto© Math Bouten

Afgelopen weekend werden voor de 51e de keer races op de Varsselring in Hengelo georganiseerd. Tijdens dit drukbezochte raceweekend nam Kevin van Leuven deel aan 2 IRRC Supersport wedstrijden.

Kevin van Leuven had zich als derde gekwalificeerd op dit straten circuit, wat de laatste jaren de veiligheid flink heeft verbeterd. De start van race 1 was matig, Kevin wist zich in de kopgroep van een veld van Internationale bekende rijders te handhaven en pakte de leiding. Na wat schermutselingen werd Kevin verwezen naar een derde plek. Zijn tactiek, toeslaan in de laatste rondes, werd teniet gedaan toen een collega coureur probeerde Kevin en zijn achtervolger uit te remmen. Iets wat niet lukte en Kevin ternauwernood zijn Kawasaki langs de valpartij kon sturen. Dit remde hem zozeer af dat het gat naar de eerste 2 rijders niet meer te dichten was en hij als derde de finishlijn passeerde. Het was een sterke race van Kevin met een verdiend podium.

‘s Middags race twee. Kevin besloot meteen in de aanval te gaan. Hij had een goede start. In de tweede bocht volgde een flinke valpartij achter hem van minstens 3 coureurs. Kevin nam de leiding en passeerde met een gaatje op de nummer twee start/finish. Helaas werd er geen vlag getoond en  lag er in de tweede bocht nog veel gras en zand en kwam Kevin ten val met een schuivertje. Heel jammer, want een eerste plek was mogelijk geweest.

De volgende race  is 14 juli  tijdens de 501 km van Assen waar Kevin samen met soulmate en 125cc coureur Tasia Rodink de strijd aangaat.