Voor het Pramac Racing team werd afgelopen zondag een grote teleurstelling op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Pecco Bagnaia leek op weg naar zijn eerste zege in de MotoGP klasse en ging onderuit terwijl Jack Miller de strijd al vroeg moest opgeven vanwege een technisch probleem.

Dat Jack Miller al vroeg in de race zijn pitbox moest opzoeken had een bijzondere oorzaak. Aanvankelijk werd gedacht dat de Australiër nog veel last had van zijn high-sider in de warm-up maar al gauw werd duidelijk dat zijn Ducati Desmocedici GP20 niet liep zoals dat zou moeten.

Later bleek wat de zeer unieke reden was van dat probleem. Een tear-off (plastic film die coureurs van hun vizier kunnen trekken als deze vies is) waaide op door de langskomende MotoGP machines en kwam precies in de luchthapper van de Ducati van Miller terecht. De Australiër merkte vervolgens dat hij nauwelijks nog vermogen had en stuurde zijn machine terug de pitbox in. De monteurs troffen vervolgens een tear-off aan met het nummer 20 erop, op wonderbaarlijke wijze was een tear-off van Fabio Quartararó dus in de machine van Miller terecht gekomen.

Op dat moment ging het voor de andere coureur in het Pramac Racing team nog voortvarend. Pecco Bagnaia reed met een voorsprong aan de leiding en leek op weg te zijn naar zijn eerste overwinning in de MotoGP klasse. In de 21e ronde ging het echter mis toen de Italiaan de voorkant van zijn machine verloor en de grindbak in schoof: einde race. Na afloop nam hij alle tijd om de media te woord te staan en legde uit wat volgens hem de oorzaak was van zijn onfortuinlijke crash.

Pecco Bagnaia: “Het eerste wat ik me opkwam toen ik crashte was dat ik de machine zo snel mogelijk terug in de pitbox wilde hebben zodat we konden zien wat de oorzaak was van de crash. Het was namelijk een hele vreemde crash, ik was volledig in controle en ik kon de marge richting Maverick [Viñales] groot genoeg houden. Hij was flink aan het pushen maar ik reed een slimme wedstrijd. De crash is niet te verklaren want we hebben gekeken naar de data waarbij de snelheid, de stand van de gashendel, de hellingshoek en de lijn allemaal precies hetzelfde waren als de ronden daarvoor. Het lijkt er daardoor op dat ik ergens overheen heb gereden, misschien iets wat op de baan lag zoals een tear-off. Het is wel enigszins beangstigend want crashen zonder enige waarschuwing is niet prettig.

Het is echt heel erg teleurstellend, mijn droom had uit kunnen komen vandaag. Voor het eerst in een MotoGP raceweekend was ik in iedere sessie snel. Gisteren verloor ik de pole position al doordat ik nét iets buiten de baan terechtkwam maar dat is normaal, dat zijn nou eenmaal de regels. Maar om nu de race op zo’n manier te verliezen is heel erg teleurstellend.”

Pecco Bagnaia aan de leiding in de MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Komend weekend wordt alweer de volgende Grand Prix verreden, ditmaal reist de MotoGP paddock af naar het Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App