Ten Kate Racing in 2022 met Aegerter en Taccini in World Supersport

2266
leonardo-taccini
Leonardo Taccini (r) | foto© GeeBee Images

Ten Kate Racing heeft Leonardo Taccini aangetrokken als tweede coureur voor haar 2022 FIM Supersport World Championship campagne. De 19-jarige Italiaan wordt hiermee de teamgenoot van regerend wereldkampioen Dominique Aegerter die onlangs al zijn overeenkomst met het Nederlandse team verlengde.

Leonardo Taccini zal in 2022 zijn debuut maken als vaste coureur in het FIM Supersport World Championship in de kleuren van het Nederlandse Ten Kate Racing. Voor de 19-jarige Italiaan, die afgelopen seizoen uitkwam in de Europese WordSSP challenge – een competitie binnen de World Supersport categorie – is de samenwerking echter niet geheel nieuw. Het afgelopen seizoen tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen in Argentinië kwam hij al eens in actie in de Ten Kate Racing kleuren, dit als vervanger van Galang Hendra Pratama die destijds vanwege visumproblemen niet af kon reizen naar het Zuid-Amerikaanse land.

Deze samenwerking is van beide kanten dusdanig goed bevallen dat partijen onlangs hebben besloten om hun samenwerking in 2022 te continueren.

Leonardo Taccini: “Laat ik beginnen met te zeggen dat ik heel erg blij ben dat ik in 2022 voor Ten Kate Racing mag gaan rijden. Dit is voor mij een geweldige kans om mijn ware potentieel te kunnen tonen, helemaal in zo’n professioneel team dat zich al meerdere malen bewezen heeft. Sterker nog, het is één van de beste World Supersport teams in de paddock. Ze wisten niet alleen afgelopen seizoen de wereldtitel te behalen met Dominique Aegerter, nee het was hun tiende wereldtitel in deze categorie.
Nogmaals, ik zie dit als een fantastische mogelijkheid en ik zal er dan ook alles aan doen om het vertrouwen in mij terug te betalen met klinkende resultaten. Eind 2021 heb ik al kennis mogen maken met het team tijdens mijn invalbeurt in Argentinië, en daar heb ik al ervaren hoe professioneel er binnen het team gewerkt wordt. Dank aan Kervin [Bos], dank aan de Ten Kate familie en dank aan al mijn sponsoren voor het vertrouwen en deze geweldige nieuwe uitdaging.”

Kervin Bos, Ten Kate Racing teammanager: “We zijn als team trots dat we Leonardo [Taccini] hebben getekend voor komend seizoen naast Dominique Aegerter. Leonardo heeft ons zijn talent al laten zien tijdens zijn invalbeurt in Argentinië waar hij een elfde plaats wist te scoren. Hij bracht hier veel energie in de pitbox, en wat voor ons erg belangrijk was om te zien is dat hij gedurende het weekend elke sessie sneller werd. Dit laat zien dat het talent aanwezig is en we verwachten met zijn komst dat we naast de ervaren Dominique een jonge en talentvolle coureur binnen het team hebben waar we nog veel plezier aan gaan beleven. We kijken er dan ook naar uit om begin maart te gaan starten met onze 2022 World Supersport campagne.”

Het 2022 FIM Supersport World Championship seizoen gaat van start in het weekend van 6 t/m 8 april op het Motorland Aragon Circuit in Spanje.

 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter