Ten Kate Racing Yamaha leidt met Aegerter in FP2 op Estoril

1271
Dominique Aegerter op weg naar de snelste tijd in FP2 | Foto credit: Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter zet met zijn Ten Kate Racing Yamaha de snelste tijd van de dag in de World Supersport klasse op het Circuito Estoril. Jules Cluzel kwam tot een tweede tijd in de tweede vrije training gevolgd door Federico Caricasulo.

Voor Ten Kate Racing Yamaha moet de tweede World Supersport vrije training in Estoril met dubbele gevoelens zijn begonnen. Hun coureur Galang Hendra Pratama moest de eerste twintig minuten van de sessie binnen blijven na een incident in de eerste vrije training waarbij een crash voor een andere rijder was ontstaan. De Indonesiër kreeg een penalty gekregen voor onverantwoordelijk rijgedrag. Aan de andere kant van de Nederlandse box ging Dominique Aegerter vanaf de eerste minuut erg goed rond. De Zwitser was als negende geëindigd in de eerste vrije training, maar in het eerste kwartier was hij gelijk acht tienden sneller en voerde voor een periode de tijdlijst aan. Niet veel later was Christoffer Bergman nipt sneller dan Aegerter en nam de eerste positie over.

Vervolgens waren er lange tijd weinig tijdsverbeteringen in de top van de tijdlijst. Bij het ingaan van het laatste kwartier ging Bergman onderuit en kort daarna werd zijn snelste tijd verbeterd door Philipp Oettl. Dat bleek het begin te zijn van veel tijdsverbeteringen in de slotminuten van de sessie. Bijna alle rijders wisten hun tijd uit FP1 te verbeteren. Nadat ook Federico Caricasulo en Jules Cluzel ook nog even bovenaan op de tijdlijst stonden, was het uiteindelijk Aegerter die met zijn Ten Kate Racing Yamaha met een 1’40.571 de snelste tijd noteerde. Cluzel eindigde als tweede voor Caricasulo, Oettl en Manuel Gonzalez. Dit bleek ook de top-vijf in de gecombineerde uitslag te zijn, waardoor het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha team de eerste dag op plaats één afsloot. EAB Racing Team coureur Randy Krummenacher kwam tot een negende tijd en Hendra Pratama kwam na het missen van de rijtijd tot een twintigste rondetijd.

https://twitter.com/WorldSBK/status/1398308455757275139?s=20

Zaterdagmorgen staat de Superpole op het programma voor de World Supersport coureurs op het programma, gevolgd door de eerste race die om 15:15 uur lokale tijd, 16:15 uur Nederlandse tijd, van start gaat.

Handige links Gaerne Estoril Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter