Ten Kate Racing Yamaha sluit succesvolle testcampagne in Assen af

2991
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Randy van Maasdijk

Ten Kate Racing Yamaha heeft de voorbereiding op het seizoen 2021 afgesloten met een test op het thuiscircuit in Assen. Dominique Aegerter reed maandag onder goede omstandigheden 87 ronden op het TT Circuit. De Zwitser klokte rappe rondetijden en het team kon naar volle tevredenheid het testprogramma afwerken. Galang Hendra Pratama is momenteel in Indonesië en kwam daarom tijdens deze laatste test niet in actie.

De weersomstandigheden waren uitstekend voor Ten Kate Racing Yamaha en hun coureur Dominique Aegerter tijdens de testdag van maandag 19 april op het TT Circuit Assen. De temperaturen waren goed, waardoor er volop gebruikt kon worden van de rijtijd op het thuiscircuit van het Nederlandse team. Deze trainingsdag was de laatste test voor Ten Kate Racing Yamaha, voordat het World Supersport seizoen van 21 t/m 23 mei begint op Motorland Aragon. Daarnaast was deze test ook zeer nuttig om bruikbare informatie te verzamelen voor thuisronde op het TT Circuit Assen, die van 23 t/m 25 juli op de kalender staat.

Aegerter reed maar liefst 87 ronden tijdens deze privé training in Assen. De Zwitser had net als tijdens eerdere test een erg hoog tempo. Aegerter’s snelste ronde van de dag lag in de buurt van het rond record. Daarnaast werden er veel zaken getest met de Yamaha YZF-R6, waardoor het team de komende maand de laatste details kan uitwerken in de thuisbasis in Nieuwleusen voor de eerste World Supersport ronde.

Dominique Aegerter: “Het was een goede test op het thuiscircuit van het team in Assen. Het was een privé-test, wat betekende dat ik de enige op de baan was. Het was een zeer positieve dag in goede omstandigheden met wat zon en een asfalttemperatuur rond de 25 graden. We waren ook erg snel en mijn snelste tijd lag ongeveer gelijk aan het rond record. Mijn tempo ging een beetje op en neer, omdat de wind gedurende de dag een beetje veranderde. We hebben veel data verzameld, waar het team in de werkplaats verder aan kan werken. We zijn er klaar voor en ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen. Grote dank aan het Ten Kate Racing Yamaha team voor hun harde werk en aan het TT Circuit Assen voor deze mogelijkheid!”

Kervin Bos (teammanager Ten Kate Racing Yamaha): “Ook onze laatste test in Assen zit erop. Ik wil allereerst het TT Circuit Assen heel erg bedanken voor deze mogelijkheid. We kunnen met Dominique terugkijken op een fantastische voorbereiding. Hij was snel tijdens alle tests. Ook tijdens deze training in Assen hebben we veel basisafstellingen kunnen testen. We zijn als team enorm blij waar we nu staan. We gaan de komende maand gebruiken om de puntjes op de i te zetten. Ik denk dat we klaar zijn om te gaan racen met Dominique en Galang. We gaan in ieder geval vol vertrouwen aan de eerste ronde in Aragon beginnen!”

Galang Hendra Pratama is momenteel in Indonesië en is daar bezig met zijn laatste voorbereidingen op de start van het World Supersport seizoen. Voordat de openingsronde op Motorland Aragon verreden wordt, heeft Ten Kate Racing Yamaha nog officiële teampresentatie gepland die online zal plaatsvinden in week 19 (10-16 mei). Het exacte moment van de teampresentatie zal op een later moment via social mediakanalen van Ten Kate Racing bekend worden gemaakt.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter