Truelove in 2023 met Dynavolt Triumph in World Supersport

1313
Harry Truelove | © Dynavolt Triumph

Harry Truelove maakt komend jaar de overstap naar het World Supersport kampioenschap. De Engelsman komt vanuit het British Supersport kampioenschap en zal rijden op een Triumph Street Triple RS van het Dynavolt Triumph team.

Dynavolt Triumph heeft bevestigd dat Harry Truelove het team komt versterken voor het FIM Supersport World Championship van 2023. De 26-jarige Britse coureur maakt de stap naar het wereldkampioenschap na een succesvolle carrière in de Britse Supersport klasse, waar hij het seizoen 2022 goed afsloot met een derde plaats in het kampioenschap. Daarin werden tien podiumplaatsen en een overwinning behaald met het Appleyard Macadam Yamaha team. Truelove uit Lincolnshire maakte afgelopen jaar zijn World Supersport debuut als wild-card op Donington Park en sluit zich nu aan bij het enorm ervaren Dynavolt Triumph team voor een fulltime campagne in het wereldkampioenschap.







Harry Truelove: “Ik ben blij dat ik me bij het Dynavolt Triumph-team kan aansluiten. Deelnemen aan het World Supersport kampioenschap is altijd mijn droom geweest en ik vind het geweldig om deze droom met Triumph te verwezenlijken. Ik wil Simon [Buckmaster] bedanken voor zijn vertrouwen in mij en voor deze geweldige kans en mijn hele familie voor het aanmoedigen en steunen van mij. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging terwijl ik mijn inspanningen richt op de voorbereiding van het komende seizoen. Ik heb het volste vertrouwen in mezelf en het team dat we het komende seizoen samen geweldige resultaten kunnen boeken.”

Simon Buckmaster – Dynavolt Triumph Team Manager: “We heten Harry van harte welkom in het team. Ik heb hem een paar jaar in de gaten gehouden en in 2021 hebben wij natuurlijk tegen hem gestreden in het British Supersport kampioenschap. Vorig jaar hadden we gesprekken met Harry en zijn familie om voor ons te rijden en dit jaar hebben we opnieuw gesproken.

Het is goed voor ons als Brits team, met een Britse motor om een Britse rijder te hebben. Om deze rijder vanuit het British Supersport kampioenschap naar het WK te brengen zie ik als een goede zaak voor de Britse motorsport dat jonge rijders de progressie zien van nationaal kampioenschap naar wereldkampioenschap. Het is goed op een patriottische manier voor Groot-Brittannië. We hebben het besproken, we weten dat het een grote stap is en dat er hard gewerkt moet worden, maar we hebben een aantal goede jongens om ons heen. We zijn een hecht team, er heerst bijna een familiesfeer en we zullen die omgeving creëren waarin Harry kan groeien en succesvol kan zijn in de World Supersport. Ik kijk uit naar het testen en de start van het seizoen.”

Afgelopen seizoen reden voormalig Moto2 coureur Stefano Manzi en Hannes Soomer voor het Dynavolt Triumph team. Geen van deze twee coureurs is nog bevestigd voor komend seizoen, de Italiaan is in gesprek met meerdere vooraanstaande World Supersport teams voor een zitje in 2023.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter