Update 2 : Twee winnaars in Moriwaki Cup race Oschersleben

77

Een unieke uitslag zondag bij de eerste race van de Moriwaki GP3 Junior Cup wedstrijd op het circuit van Oschersleben. Marcel ter Braake en Livio Loi passeerden precies op hetzelfde moment de finish en zijn dus beiden winnaars.

<div>Het was na het vallen van de vlag lang onduidelijk wie nu de winnaar was van de Moriwaki Cup race. De naam Livio Loi stond bovenaan de uitslagenlijst maar op de fotofinish is er geen verschil tussen de coureurs. Het gerucht ging even dat Loi zou zijn transponder vooraan de machine hebben gemonteerd, waar Ter Braake de transponder achterop de motor heeft zitten. Navraag leerde echter dat de transponders op een standaardplaats op de motor zitten en dat het gerucht dus niet klopte.</div><div><br /></div><div>De wedstrijdleiding stond hierdoor voor een moeilijke beslissing. De foto van de finish gaf te weinig duidelijkheid om een zekere winnaar aan te wijzen en daardoor mochten zowel Loi als Ter Braake op de hoogste trede van het podium staan. Een unieke uitslag dus tijdens de eerste race van het weekend.</div>

<div>Ter Braake en Loi vochten de hele race tegen elkaar en tot ver in de race werden ze vergezeld door Angelo Liccciari en Mike Brouwers.  Licciardi nam het voortouw in de eerste gladde ronden want net als zaterdagmiddag was het asfalt ook tijdens de race nat. Loi nam al snel de koppositie over en deze wisselde hij daarna nog eenmaal met Ter Braake. Brouwers kon de koplopers wel volgen maar kon geen aanval plaatsen op een van de podiumplaatsen. </div><div><br /></div><div>Tegen het einde van de race moesten Licciardi en Brouwers lossen voor de leiding maar ook bij hen ging de strijd onverminderd voort. Licciardi wist uiteindelijk het podium te halen waardoor Brouwers met lege handen kwam te staan. Datzelfde geld voor Bo Bendsneijder die een dramatische start doormaakte vanaf zijn vierde startplaats. Hij viel ver terug om uiteindelijk als tiende te finishen. </div><div><br /></div><div>Kenzo de Koning hield Joey Louwes achter zich voor de vijfde plaats. Thijs Peeters werd zevende en Renzo van Emmerik finishte als achtste.<br /><br />Update:<br /><br />Op basis van artikel 8.15 van het reglement is Marcel ter Braake aangewezen als winnaar. Dat artikel geeft aan dat bij een ex-equo diegene met de snelste rondetijd de overwinning krijgt toegewezen. Ter Braake was met 2’11.491 net iets sneller dan Livio Loi die een snelste ronde van 2’11.581 wist te noteren.<div><br /></div></div><div>Update 13.56 uur: </div><div><br /></div><div>De officiële uitslag van de Moriwaki cup is vrijgegeven. Hieruit blijkt dat niet Ter Braake, maar toch Livio Loi de race heeft gewonnen. De foto die de finish zou moeten beslissen gaf niet genoeg duidelijkheid en daardoor werd afgegaan op de tijden die de transponders hebben doorgegeven op de finishlijn. Hier had Loi een voordeel van 0.003 seconden over Ter Braake en daardoor is hij uitgeroepen tot officiële winnaar van de eerste race.  </div>