US Round Laguna Seca: De top drie over de tweede race

109
laguna seca
Top drie Laguna Seca race 2 | foto© Kawasaki Racing

Jonathan Rea won zondag op de Mazda Raceway Laguna Seca de tweede World Superbike wedstrijd. Na afloop mochten teamgenoot Tom Sykes (2e) en Ducati coureur Chaz Davies (3e) met de Kawasaki Racing Team coureur mee naar het podium.

Onderstaand de reacties van de drie podiumkandidaten:

 

Jonathan Rea, Kawasaki Racing Team (P1):
“De overwinning van vandaag is geweldig, dit hebben we bereikt door 25 goede ronden te rijden. Tom wist in het begin goed weg te rijden, ik vond het lastig om er toen goed bij te blijven. Maar al snel wist ik me te herpakken en ging ik er goed voor zitten, vanaf toen was het game on! Op het moment dat de kans kwam pakte ik hem meteen en kon aan de leiding komen, vervolgens kon ik goed in mijn eigen ritme komen. Afgelopen nacht hebben we een grote stap kunnen maken wat betreft de set-up. De pace van gisteren voelde opzich wel goed maar toch was het een moeilijke openingsrace. Daarna heb ik de veranderingen overgelaten aan mijn crew-chief Pere, zelf heb ik niet veel input gegeven. Tijdens de warm-up kwam hij met een goed idee dat goed leek te werken. Alles leek makkelijker te gaan en ik heb tijdens de race niets meer aangepast, alleen wat kleine elektronische veranderingen bij de motorrem instellingen. Ik wil mijn hele team bedanken, dit is een goede laatste race voor de zomerstop.”

Tom Sykes, Kawasaki Racing Team, (P2):
“Ik was wat te gehaast om vanaf het begin van race twee voorop te kunnen rijden en ik hoopte daar alleen aan te komen. Na de laatste bocht keek ik omhoog naar het grote scherm en ik zag dat mijn teamgenoot bij me in de buurt zat. Ik had de hoop dat er achter mij een gevecht was ontstaan maar dat bleek dus niet het geval. De motor was erg consistent en we konden in de hoge 1’23 en lage 1’24ers rijden de gehele race. Ik maakte een paar foutjes, tijdens een van de ronde probeerde ik de achterrem en motormapping aan te passen, om iets anders te proberen. We zijn blij met de tweede plek omdat ik zowel vandaag als gisteren alles heb gegeven. Ik wil de jongens in de garage bedanken omdat de pace van vandaag sneller was en ik voelde me veiliger op de motor. Wel ben ik een beetje teleurgesteld dat ik wat punten voor het kampioenschap heb verloren, we hebben nog een lange weg te gaan.”

Chaz Davies, Aruba.it Racing – Ducati (P3):
“Het was een eenzame maar zeker ook een moeilijke race. Mijn start was niet slecht maar die van de Kawasaki’s was nog iets beter. Daar zullen we aan moeten werken tijdens de zomerstop. De motor maakte veel lawaai dus ook daar zullen we naar moeten kijken, al weet ik niet of het invloed had op onze performance. Onze rivalen wisten een goede race te rijden. Vanaf het begin van de race had ik moeite met de grip. Ik heb hard gevochten om naar de tweede plek te kunnen rijden maar daar hadden we iets teveel ronden voor nodig. Nu eerst de zomerstop. Die is belangrijk voor ons om te trainen en weer terug te komen op onze volle 100%, ook al was mijn fysieke conditie hier ook al ok. Daarna zullen we gaan testen op Lausitzring, die zal erg belangrijk zijn voor het tweede gedeelte van het seizoen.”

 

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag