Valentino Rossi: ‘Marquez zal me snel zal inhalen wat betreft het aantal titels’

742
marc-marquez
Marc Marquez en Valentino Rossi | foto© motogp.com

Marc Marquez heeft sinds zondag in Buriram acht wereldtitels achter zijn naam staan. Nog slecht één minder dan Valentino Rossi, de Italiaan vreest echter dat de Repsol Honda Team coureur hem snel zal inhalen op deze lijst. Helemaal omdat de Italiaan volgens eigen zeggen zelf in het verleden twee titels heeft weggegooid en ze hem er eentje hebben laten verliezen.

Marc Márquez behaalde zondag in Buriram zijn zesde titel in de koningsklasse, en de achtste in zijn carrière. Daarmee is de 26-jarige Spanjaard één van de slechts zes coureurs naast Carlo Ubbiali (9), Mike Hailwood (9), Valentino Rossi (9), Ángel Nieto (13) en Giacomo Agostini (15) die acht of meer wereldtitels hebben weten te behalen.







Mocht Marquez zijn huidige dominantie in 2020 voort weten te zetten en opnieuw wereldkampioen worden dat zal hij over een jaar dus op gelijke hoogte komen als Ubbiali, Mike Hailwood en Rossi. Na afloop van de race in Buriram sprak laatstgenoemde vol lof over de prestaties van Marquez, hij kon het echter niet laten om nog even sneer te geven aan het adres van de Spanjaard.

Valentino Rossi: “Marc domineerde dit jaar zoals ik in de jaren dat ik in mijn beste vorm verkeerde. Hij heeft dit seizoen alleen een fout gemaakt in Austin, verder was zijn seizoen bijna perfect met alleen maar eerste en tweede plaatsen. Ik twijfel er niet aan dat hij nog meer wereldtitels zal gaan scoren en mij op deze lijst zal passeren. Het is wel zo dat ik in het verleden twee of drie titels zelf hebben weggegooid. Nee, ik moet het anders zeggen, ik heb er twee zelf weggegooid en ze hebben me er eentje laten verliezen (verwijzend naar het seizoen 2015 waar de bewuste Sepang clash tussen Rossi en Marquez er uiteindelijk voor zorgde dat Jorge Lorenzo in Valencia de wereldtitel behaalde). Dat zou het voor hem wel lastiger gemaakt hebben. Maar nogmaals, ik denk dat Marc me snel zal inhalen wat betreft het aantal behaalde wereldtitels.”

Rossi moest zondag in Buriram zelf genoegen nemen met de achtste plaats in de wedstrijd.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App