Valentino Rossi kan terugkijken op een sterke wedstrijd en noteerde snelste raceronde in Maleisië. De Yamaha-coureur finishte als vierde en miste het podium net na een gevecht met Andrea Dovizioso. Rossi is tevreden over zijn race, maar baalt uiteraard dat hij het podium misliep.

Valentino Rossi kwam vanaf zijn zesde gridpositie goed uit de startblokken. De 40-jarige coureur was scherp en kwam naar voren. Rossi reed in de derde ronde ook de snelste ronde, die tot aan het einde van de race bleef staan. De Yamaha-coureur kwam naar plaats vier en vond de aansluiting bij Andrea Dovizioso. Er volgde een interessant duel, want Rossi ging meerdere keren in de aanval maar zijn landgenoot kon telkens terugkomen door gebruik te maken van de topsnelheid van de Ducati. Rossi kreeg in de slotfase ook nog te maken met druk van achteren, toen Alex Rins ook wist aan te haken in de strijd om de laatste podiumplaats.

In de laatste ronden waren er geen positiewisselingen meer en Rossi finishte als vierde. Het is ook de vierde keer dit jaar dat Rossi net naast het podium finisht. Aan het begin van het seizoen wist Rossi wel podiumplaatsen te behalen in Argentinië en Amerika. Rossi staat nu zevende in de titelstrijd en gaat tijdens de laatste race in Valencia met Danilo Petrucci en Fabio Quartararo uitmaken wie er vijfde wordt in het kampioenschap.

Valentino Rossi: “Ik had een goede start, maar op het eerste rechte stuk haalden een aantal rijders mij in. Daar was ik zeer competitief. Ik reed de snelste raceronde, een nieuwe baanrecord, en haalde diverse rijders in tot ik dicht bij Dovizioso kwam. Samen met Dovizioso had ik een goed gevecht, het was erg leuk. Ik was iets beter in het bochtige deel van het circuit, maar Dovizioso was sneller op de rechte stukken. Ik hoopte dat ik sneller zou zijn in de laatste ronden, maar ik kon geen aanval plaatsen. We zijn sneller in de bochten, maar het is ook zo dat we de banden meer belasten in de bochten. Aan het einde was ik niet zo snel als in het begin, maar ik ben blij dat de drop minder was dan normaal. Uiteindelijk ben ik tevreden, want we hebben goed gereden dit weekend en weer een aantal dingen geleerd. We maken verbeteringen en proberen alle mogelijkheden van de M1 te benutten. Aan het einde lukte het om Rins voor te blijven, maar het is erg jammer dat we het podium niet gehaald hebben want dan was ik nog veel gelukkiger geweest. Nu gaan we ons best doen in Valencia.”

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App