Collin Veijer | foto© Teambericht VRN Racing

Umbria Race 3Mini-GP CIV Italië
Zaterdag 9-7  waren de officiële trainingen voor de 3e race Civ minigp te Umbria van start gegaan. In de vrije trainingen gisteren zat Collin er goed bij en kon telkens met de snelsten mee. Na de vrije trainingen smorgens bleek de snelheid er lekker in te zitten bij Collin. Na de 1e kwalificatie stond Collin er dan ook erg goed bij met een voorlopige 5e plaats en hiermee de best geklasseerde rijder van het AC racingteam. S’middags om

15:50 stond de 2e kwalificatie op het programma
Collin heeft z’n machine helaas na 2 ronden met een technisch probleem langs de kant moeten zetten. Positief is dat hij z’n 5e plaats uit de 1e kwalificatie kon behouden. Een kwalificatie die overigens gekenmerkt werd door veel crashes waaronder ook 2 teamgenoten van Collin.

Race
Bij het oprijden van het startveld is het Collin die z’n hand opsteekt en hiermee aangeeft een probleem te hebben. Hierdoor werd de start afgebroken en de procedure met 4 minuten vertraging opnieuw gestart. De monteurs probeerden ondertussen het probleem aan de machine te verhelpen aan het einde van de pitstraat maar lijkt te groot om te verhelpen waarna word besloten hem achter het veld aan te sturen. De start van Collin was goed en kon als 5e de eerste bocht induiken. Op het rechte stuk moest Collin lijdzaam toezien hoe hij door veel rijders op snelheid werd gepasseerd maar in het bochtengedeelte wist hij zich telkens goed terug te knokken. Toch moest hij 5 rijders voorbij laten gaan en komt daarmee hevig teleurgesteld op een 10e positie over de streep. Een balende Collin en team dat aangaf voor de volgende race een compleet nieuw blok op te zullen bouwen om het probleem de wereld uit te krijgen.

Race 4&5 Pomposa Mini-GP CIV Italië
Op woensdag 22-7 is het Vrnacing-team alweer afgereisd naar het Italiaanse Pomposa.
Dit weekeind werd er op dit circuit de 4e en 5e ronde om het Italiaanse CIV Minigp verreden.
Donderdag en vrijdag waren er vrije trainingen waaraan Collin deel nam.

Tijdens de trainingen liet de Furori ambassadeur al zien dat zijn goede optredens in de vorige raceweekeinden geen toevalstreffers waren, liet snelle tijden noteren en werd er met een nieuw blok gereden waarmee de problemen ( vastlopers) tot het verleden lijken te horen.

Tijdens de eerste kwalificatie vanmorgen viel er helaas regen, omdat de rest van het weekend de weerberichten aangeven dat het droog blijft werd er gekozen om niet te gaan rijden om onnodige valpartijen te voorkomen.

In de tweede kwalificatie merkte Collin dat de baan condities waren veranderd en miste hierdoor het goede gevoel aan de voorzijde, hierdoor lukte het niet om de eerder gereden tijden te evenaren maar kon zich toch naar een prima 9e startplaats rijden.

Race 1 Pomposa
Collin was ook deze keer weer super uit de startblokken en kon meteen een aantal plaatsen goed maken. Gedurende de race wist de jonge Staphorster zich naar voren te werken en finishte de eerste race van dit weekeind op een prima 6e plaats in dit sterke deelnemers veld van 21 rijders.

Collin was met deze uitslag dan ook prima te spreken temeer omdat de motorische  problemen nu tot het verleden lijken te horen.

Race 2 Pomposa
De 2e race van dit weekeind stond gepland om 11:00 Zondagmorgen, maar vlak voor de start komt er regen uit de hemel en besluit de organisatie de start uit te stellen tot 14:00 omdat de baan hier zeer glad is onder deze omstandigheden.

Om 14:00 staat het startveld opgesteld op een droge baan, maar op dat moment keert de regen terug en kan het hele spel opnieuw beginnen, en word de start wederom uitgesteld tot 14:30 met de mededeling dat het een wet-race zal gaan worden.

Na lang uitstel werd er gestart op regenbanden op een erg tricky baan, een aantal rijders ondervonden dit al in de warm-up lap waardoor ze onderuit schoven, maar konden nog wel de start bereiken. Na de start was het eerst aanvoelen hoe de grip was en hierbij was Collin een aantal keren bijna z’n achterzijde kwijt. Na op p6 daarna p10 was het op de finish een 7e plaats. Hiermee kan tevreden terug worden gekeken op dit weekeind in Pomposa.

Volgende race zal worden verreden op 17 September op het circuit Autodromo di Vallelunga.

Momenteel staat Collin op een 10e plaats in de tussen stand.