90

De derde NK Supercup 600 wedstrijd van het seizoen 2015 is gewonnen door Coen Bouwmeester. Op het TT Circuit Assen kwam de Honda zaterdagmiddag als eerste over de finish voor Thijs Peeters en Ivar Doornbos.

Waren de omstandigheden zaterdagochtend tijdens de kwalificaties nog zeer wisselvallig, zaterdagmiddag tijdens de wedstrijd kregen de NK Supercup 600 coureurs een droog TT Circuit Assen voorgeschoteld.<br /> <br /> Op de startlijst dit keer ook twee speciale gastrijders te weten EK Superstock 600 coureur Rob Hartog en CEV Repsol Moto2 coureur Jasper Iwema.<br /> <br /> Bij de start was het Hartog die vanaf de tweede plaats op de startgrid meteen het heft in handen nam en na de eerste ronde als leider doorkwam gevolgd door Coen Bouwmeester, de vanaf de pole vertrokken Ivar Doornbos, Renzo van Emmerik, Thijs Peeters, Danny van der Sluis, Karlo Slager en Henry Compagner. Iwema, die achteraan op de grid van start ging, wist tijdens de eerste ronde meteen 15 coureurs te passeren om als dertiende door te komen.<br /> <br /> Terwijl Hartog ronde na ronde meer afstand nam van de rest van het veld nam was het Peeters die in de tweede ronde ten koste van Emmerik naar de vierde plaats kwam terwijl de nog niet geheel van zijn in Hengelo opgelopen blessure herstelde Cliff Kloots na een slechte start met rasse schreden door het veld weer naar voren kwam en in de zesde ronde al weer de vijfde plaats in handen had.<br /> <br /> Vooraan het veld bleef de situatie ongewijzigd, een steeds meer afstand nemende Hartog gevolgd op de tweede plaats door Bouwmeester maar in de negende ronde kreeg de op de derde plaats rijdende Doornbos bezoek aan het achterwiel van Peeters terwijl Kloots inmiddels de vijfde plaats in handen had gevolgd door Van der Sluis, Slager, Iwema en Compagner.<br /> <br /> In de tiende ronde was het raak, Doornbos moest zijn meerdere erkennen in Peters in de strijd om derde plaats in de race. Achter dit duo wist Slager de vijfde plaats over te nemen ten koste van Kloots en Van der Sluis.

Na elf ronden was het Hartog die met een ruime voorsprong de finish passeerde. Als gastrijder komt de Kawasaki coureur niet in aanmerking voor de punten en hierdoor ging de winst naar Bouwmeester die op de eindstreep een voorsprong had van ruim vier seconden op de als tweede finishende Peters en Doornbos die vlak daarachter als derde de eindstreep passeerde.<br /> <br /> In de laatste ronde was het Van der Sluis die aan het langste eind trok en met miniem verschil zijn dorpsgenoot Slager en de aan het einde van de race iets terugvallende Kloots voor wist te blijven. Van der Sluis werd vierde voor Slager en Kloots.<br /> <br /> Iwema wist op zijn Moto2 machine, eigenlijk kan er niet gesproken worden van een Moto2 machine aangezien de Drent zijn machine dusdanig aan moest passen om binnen de geluidsnormen te vallen en hij een compleet andere versnellingsbak gemonteerd had dan waarmee hij tijdens de laatste zaterdag van juni tijdens de Dutch TT Assen van start zal gaan, de eindstreep als achtste te passeren maar net als Hartog werd ook de CEV Repsol coureur niet in de uitslag opgenomen.<br /> <br /> Door het wegvallen van dit tweetal ging de zevende plaats naar de derde Staphorster coureur binnen de top zeven, Henry Compagner.<br /> <br /> Bobby Bos, Chris van Heuveln en Joey Louwes waren de laatste drie coureurs binnen de top tien.<br /> <br /> <p> De enige crash gedurende de race kwam op naam van Renz van Emmerik. De Suzuki coureur ging in de beginfase van de wedstrijd in de fout bij het insturen van Duikersloot maar bleef daarbij gelukkig ongedeerd. De als zevende gekwalificeerde Matthijs Keddeman ging niet van start in de wedstrijd. De Yamaha coureur kwam in de laatste ronde van de kwalificatie ten val waarbij hij hard op zijn rug terecht kwam en zich niet fit genoeg voelde voor het rijden van een wedstrijd.</p> <br /> Grote afwezige deze wedstrijd was de winnaar van de voorgaande wedstrijd Eric Ott, de Yamaha coureur liet deze en laat de eerstvolgende wedstrijd schieten vanwege studieverplichtingen. <p> <br /> <a href="http://bit.ly/1Eok935" target="_blank">Volledige uitslagen</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <iframe width="468" height="263" src="https://www.youtube.com/embed/hutJUAR4rWI?rel=0" frameborder="0"></iframe> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>