55

Eric Ott is op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de tweede NK Supercup 600 wedstrijd van het seizoen. De Yamaha coureur kwam na een meer dan spannende wedstrijd als eerste over de finish voor Coen Bouwmeester en de normaal gesproken in het Dutch Supersport kampioenschap uitkomende Koen Meuffels.

Op een droog maar winderdig TT Circuit Assen was het Coen Bouwmeester die het beste uit de startblokken kwam voor Ivar Doornbos maar al in de eerste bocht was het Koen Meuffels die de leiding overnam.<br /> <br /> Bij de eerste doorkomst was het nog steeds Meuffels aan de leiding gevolgd door Bouwmeester, Doornbos, Henry Compagner, de van pole vertrokken Cliff Kloots en Danny van der Sluis.<br /> <br /> In de tweede ronde was het Bouwmeester die de leiding overnam en de daaropvolgende ronden een klein gaatje wist te slaan op de achtervolgers. Kloots wist vervolgens ronde na ronde een aantal plaatsen te winnen om in de zesde ronde als tweede door te komen achter de nog steeds aan de leiding rijdende Bouwmeester.<br /> <br /> Kloots wist vervolgens het verschil met Bouwmeester te verkleinen terwijl achter het leidende duo een prachtige strijd ontstond voor de derde plaats in de wedstrijd. Met name Ott perste er een aantal indrukwekkende ronden uit om in de tiende ronde aan het achterwiel te komen van de nog steeds op de tweede plaats rijdende Kloots.

Even later moest ook Kloots geloven aan de opmars van de ontketende Ott. Dit drietal leek dan ook op het podium af te stevenen maar met nog twee ronden te gaan moest Kloots het tempo laten zakken vanwege een verkeerde bandenkeus. De in Hengelo nog zwaar ten val gekomen Kloots besloot op safe te gaan en geen onnodige risico&rsquo;s te nemen (mede vanwege een nog zeer pijnlijke pols).&nbsp;<br /> <br /> Door het terugvallen van Kloots wist Meuffels de derde plaats weer in te nemen. Na de nagenoeg de gehele wedstrijd aan de leiding te hebben gereden moest ook Bouwmeester in de laatste ronde ook geloven aan de opmars van Ott.<br /> <br /> Het was na twaalf ronden dan ook Ott die als eerste de zwart/wit geblokte vlag passeerde en als winnaar werd afgevlagd. Bouwmeester kwam op 0,416 seconde als tweede over de finish gevolgd door Meuffels, Kloots en Van der Sluis.<br /> <br /> Aangezien Meuffels als wildcard coureur aan de start stond mocht Kloots alsnog samen met Ott en Bouwmeerster naar het podium en kreeg Van der Sluis de vierde plaats in handen.<br /> <br /> <p> Doornbos werd op ruim zes seconden van Ott als vijfde geklasseerd gevolgd door Compagner, Thijs Peters, Bobby Bos en Matthijs Kedderman.&nbsp;</p> <br /> Honda coureur Joey Louwes was de laatst geklasseerde coureur binnen de top tien. <p><br /> </p> <p><iframe width="468" height="263" src="https://www.youtube.com/embed/Hb4CZYoABWw?rel=0" frameborder="0"></iframe> <br /> <br /> </p> <p><a href="http://bit.ly/1P7raRz" target="_blank">Volledige uitslagen OW Cup evenement Assen</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> </p> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>