Maandag 18 juni ontvingen we op de Racesport.nl redactie het trieste bericht dat Gerard van der Wal is overleden. De voormalig wegracekampioen uit het Twentse Manderveen werd slechts 62 jaar.

Gerard van der Wal maakte in de jaren 80 en 90 furore als wegrace coureur. De Twentse coureur werd vier keer Nederlands kampioen, één keer Benelux kampioen en nam deel aan tal van grote internationale wegraces waaronder de bekende Suzuka 8H World Endurance wedstrijd.

Van der Wal werd vorig jaar november ziek, heel ernstig ziek. De artsen constateerden een zeldzame vorm van schildklierkanker, een vorm van kanker die op jaarbasis in Nederland maar ongeveer twintig mensen treft. Sinds enige tijd was Van der Wal uitbehandeld, de artsen deelden de voormalig wegracecoureur mee dat men niets meer voor hem kon doen.

Onlangs nog, zaterdagmiddag 02 juni, verrasten een groot aantal voormalige wegracevrienden hun voormalige collega met een laatste saluut tijdens een indrukwekkende en emotionele parade van ‘oude’ wegracemotoren langs zijn woning in Manderveen. (Lees ook: Laatste saluut aan voormalig wegracekampioen Gerard van der Wal)

Dit was voor velen, maar ook voor Van der Wal zelf, een indrukwekkend maar bovenal emotioneel weerzien met tal van oude bekenden. Tijdens deze bijzondere middag werd velen echter ook pijnlijk duidelijk dat het einde nabij was en dat Gerard’s gezondheid hard achteruitging.

Maandag 18 juni 2018 viel de finishvlag definitief voor Van der Wal. Zijn allerlaatste finishvlag na een lange, moeilijke, moeizame en pijnlijke race die zelfs de immer positief ingestelde Twentse wegraceheld niet kon winnen.

Gerard van der Wal, 04-08-1955 & 18-06-2018

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen wij Gerard’s vrouw Lucy, zijn zonen Wiebe en Max, verdere familie en naasten heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.