Het Chromeburner Wayne’s Racing Team heeft afgelopen weekend een geslaagde driedaagse test gehad op het circuit van Misano. Wayne Tessels kwam voor het eerst in actie met Kawasaki ZX-6R, waarmee hij komend seizoen uitkomt in de FIM European Supersport Cup. Tijdens de test werden er veel waardevolle meters afgelegd.

De test op het circuit van Misano aan de kust van Rimini was een belangrijke graadmeter om verschillende redenen voor het Chromeburner Wayne’s Racing Team. Ten eerste kon Wayne Tessels voor de eerste keer zijn Kawasaki ZX-6R aan de tand voelen waarmee hij komend seizoen in actie komt tijdens de Europese World Supersport races. Tijdens de vorige tests in Almeria en Cartagena reed de coureur uit Lopik met een ander Kawasaki motorblok.

Daarnaast is het Misano World Circuit Marco Simoncelli een circuit waar komend seizoen een race wordt verreden en daardoor konden Tessels en zijn team hier belangrijke informatie verzamelen voor de afstelling. Op de eerste testdag was de baan droog, waardoor er volop gebruik gemaakt kon worden van de rijtijd. Zaterdag kon er in de middag op een droge baan worden gereden, maar zondag was het circuit tijdens alle sessies nat. Ook geen groot nadeel, want zo kon Tessels voor de eerste maal zijn Kawasaki besturen in deze omstandigheden.

Het team kon met Tessels werken aan de afstelling en in combinatie met de rijstijl van de 23-jarige coureur. Tessels maakt dit jaar overstap van de 1000cc naar de 600cc motorfiets, wat nogal wat aanpassingen vergt qua rijstijl. Al met al werden er veel waardevolle meters gemaakt en vertrok het team goed gestemd zondagavond terug naar Nederland. De volgende test voor het Chromeburner Wayne’s Racing Team staat gepland op zaterdag 31 maart op het TT Circuit Assen.

Wayne Tessels: ‘Het was een hele goede test, ook omdat ik op een circuit reed waar we dit seizoen gaan racen. We konden voor de eerste keer testen met het nieuwe motorblok en dat voelde erg goed. We hebben veel meters gemaakt en het was erg gaaf om met deze Kawasaki ZX-6R te rijden. We kunnen zeker nog stappen maken om mijn rijstijl en chassis beter op elkaar af te stemmen, maar we hebben veel geleerd in Misano. Ik kijk nu al uit naar de test in Assen!’