Walraven Racing tevreden over IDM wedstrijden Zolder

113

Nigel Walraven (foto credit: Henk Teerink)

Voor het weekend startte kwam het geweldige nieuws dat Nigel Walraven zal gaan deelnemen aan de 8 uur van Oschersleben. Gedreven door dit nieuws reed het team afgelopen weekend in een gezamenlijke IDM/ONK race op het circuit van Zolder.

In de vrije training werd er, met hulp van Ten Kate Racing Products, snel een goede setup gevonden van de Honda CBR1000RR SP. Nigel Walraven wist zich vervolgens te kwalificeren in de Superpole en pakte de negende startplek van het gehele startveld. Race één verliep minder als gehoopt met een vijfde plek in het ONK, race twee daarentegen werd hij afgevlagd met een tweede plaats.

Na het smakelijke tussendoortje van de ‘501 van Assen’, stond het vizier nu weer op het ONK kampioenschap. Het team had de Honda CBR1000RR SP weer geprepareerd en toog af naar het Belgische circuit in Zolder. Daar werden dit weekend de Duitse IDM races gecombineerd met het Nederlandse ONK. Het circuit van Zolder is een vier kilometer lang circuit met hoogteverschillen en vloeiende bochten, maar ook krappe chicanes.

Op vrijdag werd er driemaal getraind en werd de CBR1000RR SP, samen met het aanwezige Ten Kate team, goed ingesteld. Nigel noteerde gedurende trainingen de 14de, 7de en 13de tijd van het totale startveld.

Op zaterdag moesten Nigel en zijn team zich opmaken voor twee kwalificatiesessies. Mocht Nigel zich binnen de top 9 van het gehele veld kwalificeren, dan zou hij mee mogen doen aan de Superpole.

De eerste kwalificatie verliep zeer goed met een tiende positie (1’34.056).

Vervolgens kwam de tweede kwalificatie en het lukte Nigel om zich te kwalificeren voor de Superpole met een negende tijd (1’33.420). In de Superpole lukte het niet om verder naar voren te komen, maar met een negende startplek was de coureur uit Vuren zeer tevreden.

De zondag startte met een warmup sessie van tien minuten en om 12.40 uur moest Nigel zich opstellen op de starting grid voor de eerste race. Na het doven van de lichten kwam Nigel goed weg, maar vervolgens lukte het hem niet om in een ritme te komen en zakte hij in ronde acht terug naar een 21ste plaats van het veld. Vanaf toen begon het iets beter te lopen en wist hij naar zijn voorgangers te rijden. In ronde twaalf pakte hij de 19de plaats en raakte in een spannende strijd met IDM rijder Michal Filla. Voor hen viel een coureur uit en met slechts 0.300 seconden voorsprong pakte Nigel de 18de plaats en daarmee de vijfde plek in de ONK klasse.

Race twee startte om 16.00 uur en Nigel was gebrand op goed resultaat. Hij kwam wederom goed weg en stootte door naar de achtste plek. Hij kreeg te maken met een snelle groep en het lukte hem om aan te haken. In de negende ronde werd hij door twee man van het groepje ingehaald, maar hield vast aan de elfde plaats. Met ruim drie seconden voorsprong op zijn achtervolger finishte Nigel als 11de van het totale startveld en als tweede van het ONK.

Nigel Walraven

‘Op zich een goed weekend. Met uitzondering van race één hebben we laten zien wat we kunnen. Op vrijdag hebben we met de hulp van Ten Kate snel een goede setting gevonden en daar hebben we zaterdag op voort gebouwd. Gekwalificeerd als negende en daarmee in de Superpole en dat is goed. Superpole was nieuw voor me en ik had verder naar voren willen komen. Eerste race was apart, ik kwam niet in mijn ritme en het was gewoon een slechte wedstrijd. Race twee daarentegen kon ik gelijk goed mee, zat ik in een snelle groep en het liep zoals het lopen moest. Daarmee hebben we de race ook kunnen bekronen met een tweede plek in het ONK en een 11e plek van het totale startveld, dus ik denk dat we zeker niet mogen klagen.’

Afgelopen week is ook bekend geworden dat Nigel zal gaan deelnemen aan de 8 uur van Oschersleben. Dit evenement zal op 26 t/m 28 augustus plaatsvinden en Nigel zal samen met Steve Mercer en David Drieghe onderdeel worden van het Jackson Racing Team. Dit is ook het team van meervoudig Isle of Man TT winnaar: John McGuinnes.

Voordat de 8 uur van Oschersleben start, neemt het Walraven Racing team op 23 en 24 juli ook deel aan de BeNeCup race in Chimay.