Wisselend succes voor Druijff Racing Kawasaki tijdens openingsronde OW Cup

338
nigel-walraven
Nigel Walraven | foto© Damon Teerink - Racing Passion Photography

Tijdens de eerste ronde van de OW Cup is Nigel Walraven als vijfde over de finish gekomen. Er had veel meer ingezeten voor Nigel als hij geen problemen had gekregen met de bandenslijtage. Vasco van der Valk kan terugkijken op een sterk debuut in de ONK SuperCup 1000 klasse en sloot de race af als zesde. Alexander Klaassen kampte in de race ook met gripproblemen en kwam als tiende over de eindstreep.

Voor de Druijff Racing Kawasaki rijders begon zaterdag 10 juli het seizoen echt tijdens de eerste ronde van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan droog. Nigel Walraven klokte een vierde tijd. Vasco van der Valk wist zijn persoonlijk record opnieuw flink te verbeteren en zette een nette zesde tijd. Alexander Klaassen was ook nog niet eerder zo snel op Assen sinds zijn overstap naar Kawasaki en eindigde op een elfde plaats. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan nat, waardoor er geen tijdsverbeteringen mogelijk waren.

Om 15:00 uur ging de eerste race van het seizoen van start. Vasco had een uitstekende start en ging als vierde de eerste bocht in. Nigel en Alexander hadden beiden een slechte start en verloren veel plaatsen. Nigel kwam al snel in zijn ritme. Hij wist zich door de kopgroep heen te werken en leek op weg naar een mooie eindklassering. Vervolgens kreeg Nigel te maken met enorme bandenslijtage. Dit probleem zorgde ervoor dat Nigel terugviel en uiteindelijk als vijfde over de finish kwam.

Vasco wist in de openingsfase de aansluiting te behouden met de kopgroep. Gedurende de race moest hij deze rijders laten gaan. In het tweede deel van de race vocht Vasco een duel uit om de zesde plaats. Op de finishstreep kwam hij net tekort en finishte als zevende. Alexander lag na zijn matige start rond de vijftiende positie, maar reed daarna een serie goede ronden waardoor hij wist op te klimmen naar een top-tien positie. In de slotfase kreeg Alexander ook problemen met de bandenslijtage, waardoor hij zijn positie niet vast kon houden. Na tien ronden kwam Alexander als tiende over de finish.

Nigel Walraven: “Ik verprutste zelf mijn start, waarna ik vanaf plaats negen aan een inhaalrace moest beginnen. Met goede tijden naar de kopgroep kunnen rijden en het gevecht voor het podium aan kunnen gaan. Helaas kreeg ik vijf ronden voor het einde te maken met grip tekort aan de achterkant en kon ik geen vuist meer maken. Uiteindelijk nog een vijfde plaats uit het vuur kunnen slepen, maar dit is niet het resultaat waar we voor op pad gaan en hard voor werken. We hebben nog iets meer werk voor de boeg, maar we gaan ervoor zorgen dat we er volgende week weer staan!”

Vasco van der Valk: “Ik had een enorm goede start, maar omdat ik wat te enthousiast was verloor ik snel weer wat plekjes. Daarna in de groep voor de tweede plek kunnen vechten, maar door een foutje helaas dit moeten opgeven. Ik heb enorm veel geleerd dit weekend, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.”

Alexander Klaassen: “Na een slechte start moest ik een paar plaatsen prijsgeven. Daarna gelijk een goede drive kunnen vinden met goede rondetijden. Helaas door de bandenslijtage moest ik in de laatste ronden erg veel tijd inleveren. We hebben nog wel wat huiswerk te doen op dat gebied. Hopelijk krijgen wij dit probleem snel opgelost, zodat we de volgende race er weer goed bij staan met Druijff Racing Kawasaki.”

Teammanager Erwin Druijff: “De snelheid is er bij alle drie de rijders. We hebben bij Nigel en Alexander alleen een probleem met bandenslijtage, waardoor de resultaten nu tegenvielen. Vasco reed zijn eerste Superbike race en maakte wat foutjes, maar hij heeft ook laten zien nu al met de top-vijf mee te kunnen en dat geeft veel vertrouwen. Volgende week nieuwe ronden nieuwe kansen.”

Druijff Racing Kawasaki komt volgende week gelijk weer in actie op het TT Circuit Assen. Tijdens de tweede ronde van de OW Cup, op zaterdag 18 juli, worden er twee races verreden in de ONK SuperCup 1000 klasse.

 

Handige links OW Cup Assen 11-07-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App