World Superbike Laguna Seca: De top 3 over de eerste race

279
laguna-seca
WorldSBK podium Laguna Seca race1 | foto© Kawasaki Racing

Op zaterdag is de eerste World Superbike race van het weekend verreden op de befaamde Mazda Raceway Laguna Seca. Onderstaand vertelt de top 3 hoe zij deze race hebben ervaren.

 

 

Chaz Davies – Aruba.it Racing Ducati – P1
“Het waren voor mij hele moeilijke weken dankzij mijn blessure, ze bestonden vooral uit stilzitten op de bank of op het fysio bed liggen. Hierdoor maakt deze overwinning het extra speciaal. Het betekent heel veel voor me. Ik heb er veel met mijn team over gepraat, en ik zei dat als ik van start kan gaan ik ook kan strijden om de overwinning. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het was een zware race, door de hoge baantemperatuur was het gripniveau behoorlijk laag. Ik had problemen met de voorband maar ik heb het toch voor elkaar gekregen om mijn eigen race te rijden. Ik had verwacht dat Jonathan [Rea] in de laatste ronden een aanval zou doen maar dat gebeurde niet. Hierdoor heb ik één van de meest memorabele overwinning uit mijn carrière gepakt. Nu moeten we een strategie verzinnen hoe we morgen vanaf de negende startplaats snel naar voren kunnen komen.

Jonathan Rea – Kawasaki Racing Team – P2
“Ik had gedacht dat dit vandaag mijn race zou zijn, maar Chaz [Davies] was voor iedereen te sterk. In het midden van de race voelde ik me heel goed. Chaz was in de ene ronde iets sneller maar ik kon de volgende ronde weer naar hem toe rijden, dit is waarom ik dacht dat ik zou kunnen winnen. In de laatste zeven ronde had ik veel moeite met het aanremmen voor de bocht en was ik langzamer in de eerste sector. Chaz was iedere ronde drie tienden sneller en kon de voorsprong uitbouwen. Hoe dan ook hebben we de voorsprong in het kampioenschap opnieuw uitgebouwd, ondanks dat ik mezelf vertel dat we niet aan het kampioenschap denken voordat we zomerpauze hebben. 

Tom Sykes – Kawasaki Racing Team – P3
“In de slotfase van de race merkte ik dat ik langzamer werd, dit kwam doordat mijn achterband bijna geen grip meer had. Ik ben teleurgesteld maar ik heb mijn uiterste gegeven. Tijdens de race heb ik geprobeerd om me aan te passen aan het gripniveau maar dit was nauwelijks te doen. We hebben toch een stap gemaakt vergeleken met gisteren en morgen gaan we het opnieuw proberen. Ik ben blij met mijn pole positie vandaag, dat is in ieder geval nog positief. Nu gaan we ons richten op morgen en proberen dichterbij te zijn.

De tweede race op Laguna Seca is zondag om 14:00 uur, wat om 23:00 uur Nederlandse tijd betekent.

 

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag