WorldSSP pole in Magny Cours voor Kyle Smith, Glenn van Straalen elfde

42
kyle-smith
Kyle Smith | foto© GMT94 Yamaha

Kyle Smith vertrekt dit weekend tijdens de twee te verrijden WorldSSP race in Magny Cours vanaf de pole. De Brit was zaterdagochtend tijdens de natte kwalificatie het snelst voor Lucas Mahias en Manuel Gonzalez. Nederlander Glenn van Straalen kwalificeerde zich als elfde.

Ook de WorldSSP Superpole werd zaterdagochtend verreden op een nat en zeer verraderlijk Circuit de Nevers Magny-Cours. De dit weekend voor de geblesseerde Jules Cluzel invallende Kyle Smith ging het best met de omstandigheden om, noteerde een snelste ronde van 1’49.318 en stelde daarmee de pole veilig voor Lucas Mahias, Manuel Gonzalez, Andrea Locatelli en Raffaele de Rosa.

De zesde startplaats werd een prooi voor Galang Hendra Pratama gveolgd door Karel Hanika, Corentin Perolari, Isaac Viñales en Danny Webb.

Glenn van Straalen, binnen het MPM Routz Racing Team de vervanger van de nog geblesseerde Jaimie van Sikkelerus, kwalificeerde zich op een verdienstelijke elfde startplaats.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de tweede dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App