WSBK: Anthony West pakt negende plaats in WSS wedstrijd

48

Anthony West, de beste privŽ rijder uit het 250cc kampioenschap, heeft zijn reputatie weer goed gedaan met een top tien finish tijdens de World Supersport ronde afgelopen zondag op het Engelse Brands Hatch. West kwam, in overeenstemming met zijn met ApriliaÕs uitgeruste Abruzzo team, eenmalig in actie en pakte de negende plaats in een in twee delen verreden race die gewonnen werd door kampioenschapleider Karl Muggeridge.

ÒHet was best wel leuk,Ó vertelde West die naast Alessio Corradi en Denis Sachetti voor het Team Italia Megabike reed. ÓIn het eerste deel van de race voelde ik me beter en ik dacht dat ik sterker was dan de twee jongens voor me, ik had ze kunnen passeren maar toen werd de race stilgelegd.Ó

ÒIn het tweede deel van de race miste ik een versnelling tijdens de eerste ronde en toen kwam de Ducati rijder me voorbij. Die fabrieksmotor is zˆ_ snel en hij remt echt vreselijk laat. Supersport was een nieuwe ervaring en eens een keer iets heel anders.Ó

Muggeridge viel in de laatste ronde aan en snoepte zo een zeker lijkende overwinning voor de neus van Sebastien Charpentier weg nadat hij in beide delen van de race op de loer lag. De race werd stil gelegd nadat Fabien Foret onderuit was gegaan en door twee rijders overreden werd. Foret brak zijn linker enkel en leek in eerste instantie zijn dijbeen gebroken te hebben.

Jurgen van den Goorbergh, die net als West in het 2001 500cc kampioenschap reed, finishte als derde maar verloor terrein op Muggeridge die nu 24 punten voorsprong heeft.