WSBK: Muggeridge en Parkes op het podium

94

Karl Muggeridge (Ten Kate Honda CBR600RR) en Broc Parkes (Ten Kate Honda CBR600RR) raakten in een fantastisch gevecht om de leiding verzeild te Silverstone. Beide rijders knokten tot de laatste meter voor de overwinning. Muggeridge kon de fransman Foret echter niet terug pakken en moest derhalve genoegen nemen met de tweede plaats, in de schaduw volgde zijn jongere teammaat Broc Parkes.

In een geweldige spannende race was Muggeridge continu in gevecht voor de overwinning en waren er rondenlang positiewisselingen te zien. Parkes had een alles behalve goede start, moest zich naar voren knokken en wist zelfs nog een ronde op kop te rijden, waardoor het even leek dat er weer een Ten Kate een-twee zou volgen. De drie koplopers passeerden de finish uiteindelijk binnen 0,303 seconde.

De leidende positie van Muggeridge in het kampioenschap werd verstevigd, doordat Jurgen van den Goorbergh niet verder kwam dan een zesde plaats. Muggeridge gaat nu aan de leiding met 107 punten en heeft een voorsprong opgebouwd van 15 punten op zijn achervolgers. Parkes komt op een totaal van 69 punten, waardoor hij op de derde plaats blijft staan.

In de laatste race voor de zomerstop in de Supesport-kalender had Muggeridge geen reden tot klagen. ÒIk probeerde alles uit de kast te halen, maar vandaag reed Foret net een tikje beter. Het was een prachtige race en het was me bijna gelukt om te winnen maar in de laatste ronde zat Fabien op de betere lijn dus het mocht niet zo zijn. Volgens mij hadden we allemaal dezelfde problemen met een glijdende achterband, veroorzaakt door de hoge temperaturen.Ó

Parkes knokte voor wat hij waard was en werd beloond met een podiumplaats. ÒDe motor sloeg bijna af bij de start, nogal vreemd omdat ik normaal gesproken juist goede starts heb. Ik viel terug naar de tiende plaats en het kostte me wat tijd om weer naar voren te komen. Voor mijn gevoel was ik vandaag de snelste, maar het probleem was om erlangs te komen. Aan het eind van de race ging het er hard aan toe en Karl en Fabien maakten geen grote fouten dus kon ik er niet meer langs. Ik ben zeer tevreden om weer op het podium te finishen.Ó

Teambaas Gerrit ten Kate was in opperbeste stemming na deze succesvolle dag voor zijn hardwerkende team. ÒIk denk dat Karl met zijn verstand reed. Foret heeft niets te verliezen en om dan in de laatste bocht alles op alles te zetten zou niet handig zijn voor het kampioenschap. Karl leidt op dit moment het kampioenschap en het was erg indrukwekkend om te zien hoe hij bleef knokken tot aan de finish. Dit is misschien wel tot dusver de beste race van het kampioenschap, alleen hebben we niet gewonnen! Voor het publiek was dit een mooi weekend. We hebben voor Broc een andere type band gekozen en ik denk dat die beter werkte, zeker voor hem.Ó