WSBK: Regis Laconi: “Ik crashte te vaak”

116

De start van het nieuwe seizoen van het Wereldkampioenschap Superbike komt snel dichterbij met de openingswedstrijd in Qatar op 26 februari. De Fransman Regis Laconi zal dit jaar opnieuw samen met teamgenoot James Toseland uitkomen voor het offici‘le fabrieksteam van Ducati.

Regis Laconi gaf tijdens de afgelopen testsessie op Valencia toe, dat hij vorig jaar te vaak ten val kwam om het kampioenschap nog te kunnen winnen. Laconi eindigde vorig jaar als tweede in de eindstand achter zijn teamgenoot James Toseland, maar de Fransman scoorde wel de meeste overwinningen tijdens het 2004-seizoen. Laconi won in totaal zeven keer, terwijl Toseland genoegen moest nemen met slechts drie overwinningen. Dit grote aantal overwinningen was voor Laconi echter niet genoeg om zichzelf als wereldkampioen te mogen kronen.







ÒIk maakte te veel fouten om wereldkampioen te wordenÓ, gaf Laconi toe. ÒIk was vorig jaar gedurende het hele seizoen de snelste man, maar ik maakte een aantal fouten. Tijdens de laatste race op Magny Cours finishte ik twee keer als derde en dat was niet genoeg om de titel in de wacht te slepen.Ó

ÒMaar ik was goed vorig jaar. Het was een goede ervaring en ik zie nu uit naar het nieuwe seizoen met deze ervaring op zakÓ, voegde Regis toe.

Inmiddels is ook de deelnemerslijst voor de races voor het WK Superbike in Qatar vrijgegeven. Naast de reguliere coureurs, waarvan reeds een lijst op racesport is verschenen, zullen ook twee wildcardrijders hun opwachting maken op het Losail circuit.

Het gaat hier om de Spanjaard Ivan Silva Alberola en Talal al Nauami, afkomstig uit het gastland Qatar. Beide coureurs zullen gaan rijden op een Yamaha R1 voor het team van La Glisse Yamaha.

Tekst en vertaling: Asse Klein, [email protected]
Bron tekst: crash.co.uk
Bron foto: www.ducati.com