WSBK: Superbike en supersport test Valencia

65

Zweitze Rooske van Ohlins Suspension uit Tynaarlo laat ons vanuit Valencia weten dat de PirelliÕs niet tegenvallen, een verdere zoektocht op het net en wat samenvattingen van persberichten lees je hieronder. Leuk voor Nederland is wel dat Jurgen bij deze test voorlopig de snelste rijder in de Supersport is. Later vandaag zal de racesport redactie contact zoeken met het team Ten Kate die gisteren aangaven nog wel sneller te zulen gaan. Alle tijden zijn niet officieel, maar doorgegeven door op Valencia aanwezige journalisten.

Na twee dagen testen bij de superbikes zetten de coureurs uit het Fila Ducati team constante tijden neer in de 1.36 Laconi zou de voorlopig snelste zijn met 1.36.5.







Neil Hodgson was eerder dit seizoen op de Michelins nog wel duidelijk sneller met 1:35.007 maar ook dat was weer duidelijk langzamer dan het baanrecord van Ben Bostrom op de Dunlops met 1:34.649 uit 2002.

Chris Walker maakte gisteren kennis met de FP1 Walker was iets meer dan een halve seconde langzamer dan teamgenoot Troy Corser, zoals meestal op een eerste dag vond walker de tijden niet van belang.

Chris (1.38.3) Ik heb de motor leren kennen en zoÕn eerste dag is altijd wennen, de eerste indruk van de machine is me op onderdelen zeker niet tegen gevallen. Ik gebruik Troy als richtlijn en het verschil valt mij niet tegen zeker omdat hij de motor al kent. Over de banden maak ik me niet druk want alles is nieuw.Ó

Troy 1.37.7 ÒDe banden zijn duidelijk anders dan de Michelin ze lijken eigenlijk meer op de Dunlops die ik van vroeger ken, we hadden vandaag wel wat last van chatter, zowel aan de voor als achterkant. De Ducs reden hier al een dag eerder dus ik denk dat de achterstand nog wel kleiner zal worden.Ó

Supersport traningen

Na een, door minder weer, verloren dag op dinsdag is het Belgarda team gisteren volop in de weer geweest Jurgen en zijn nieuwe teamgenoot Fabian Foret redden samen 118 rondjes. Jurgen was gisteren op een raceband net zo snel als eerder dit jaar op een kwalificatieband 1.38.3
Jurgen vd Goorbergh – 58 rondjes beste tijd 1:38.3

Ik denk dat we goede stappen vooruit zetten, ik ben tevreden over het verloop van de test, het leerjaar ligt nu achter me, ik ga nu naar buiten en heb plezier in het snelle rijden. Het nieuwe Magneti Marelli systeem geeft in ieder geval de indruk dat we wat meer power hebben maar dit is nieuw dus we zullen nog veel moeten testen.

We gaan in ieder geval vooruit en dat is ook het doel waarom je aan testen begint.

Van den Goorbergh (Yamaha Belgarda): 1:39.00
Fabien Foret (Yamaha Belgarda): 1:39.05
Karl Muggeridge (Ten Kate Honda) 1:39.50
Stephane Chambon (Alstare Corona Suzuki) 1:39.50
Broc Parkes (Ten Kate Honda) 1:40.00
Michel Fabrizio (Alstare Corona Suzuki) 1:40.40
Lorenzo Lanzi (Fila Ducati 749) 1:40.70
Stefano Cruciani (Bertocchi Kawasaki) 1:42.00

In de race eerder dit jaar was de snelste tijd 1:38.874 gereden door Allesio Corradi op een Yamaha.