WSBK: Video: Melandri wint eerste race in Aragon, Checa crasht

50

De vanaf pole vertrokken Marco Melandri wist Max Biaggi op het Motorland Aragon circuit in een rechtstreeks en twintig ronden lang duel te verslaan. Klassementsleider Carlos Checa legde zichzelf iets te veel druk op en ging onderuit.

Bij de start was het de vanaf pole vertrokken Marco Melandri die de beste start had maar nog voor de eerste ronde voorbij was had Max Biaggi hem weten te passeren. De rest van de race zagen we Melandri vlak achter Biaggi rijder terwijl het tweetal afstand nam van de met elkaar vechtende Carlos Checa en Leon Camier.<br /> <br /> Na enkele malen van positie gewisseld te hebben lukte het Checa om vanaf de vijfde ronde afstand te nemen van Camier waarbij de Spanjaard het gat naar Biaggi en Melandri leek te gaan dichten totdat Checa in de zevende ronde onderuit ging.&nbsp; Camier kwam in een soort niemandsland terecht maar wist naarmate het einde van de race in zicht kwam het gat tussen hem en het om de leiding vechtende tweetal steeds meer te verkleinen.<br /> <br /> Met nog vijf ronden te gaan maakte Biaggi aan het einde van het rechte stuk een foutje door iets te laat te remmen, Melandri rook zijn kans en pakte de leiding. De Yamaha rijder ging er daarna goed voor zitten en wist een klein maar net comfortabel genoeg gaatje te creëren om zo met 1,5s voorsprong als eerste over de finish te komen. Biaggi had op zijn beurt voldoende voorsprong op zijn teamgenoot om zonder problemen de tweede plaats te pakken.&nbsp;&nbsp; <br />

Voor de vierde plaats werd nagenoeg de hele race fel gevochten tussen Noroyuki Haga, Tom Sykes, Eigene Laverty en Joan Lascorz en in het begin van de race maakten ook Ayrton Badovini en kort Michel Fabrizio deel uit van deze groep. Fabrizio ging in de negende ronde onderuit en Badovini verloor de aansluiting.<br /> <br /> Het was Laverty die net voor Sykes de vierde plaats wist te pakken, Haga werd daarachter zesde voor Lascorz. Badovini reed naar ene eenzame achtste plaats terwijl ver daarachter Leon Haslam zijn teamgenoot Troy Corser voor de negende plaats versloeg.<br /> <br /> Naast Checa en Fabrizio kwam verder ook Jakub Smrz op een 18e plaats liggend ten val terwijl Lorenzo Lanzi al na twee ronden de pits in stuurde waardoor er maar 16 rijders aan de finish kwamen.<br /> <br /> <br /> <iframe width="468" height="296" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/74aDL5FAiHM"></iframe> <br /></br></br> <iframe frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=108821625872273&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FWSBK%2FSuperbikes%2Fmelandri-wint-eerste-race-in-aragon-checa-crasht%2Ftabid%2F100%2FiNews_ID%2F26852%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>