WSBK: Yamaha motor Italia rond Monza test af.

203

Yamaha motor Italia rond Monza test af. Nadat het team Yamaha motor Italia besloot om de test eerder deze week in Valencia niet te doen, maakte het team de korte reis van hun werkplaats in Gerno diLesmo naar het circuit van Monza voor hun laatste test, voordat ze vertrekken naar Qatar voor de eerste race van het Superbike Wereldkampioenschap 2005.

Na afgelopen maand op Phillip Island een uitgebreid testschema af te hebben gewerkt besteedde het team vandaag (zaterdag) en gisteren hoofdzakelijk aan chassismontages. Gebaseerd op feedback van eerdere tests, werd de zitpositie van Haga’s motor enigszins aangepast en werd de achterkant verlaagd.
Voor teamgenoot Andrew Pitt, was de test een kans om meer kilometers op de YZF-R1 te rijden. Na het rijden van drie tests op de motor in vergelijking met de ene keer van Haga, voelt de Australi‘r zich thuis op zijn machine.
Het team van Motor Yamaha Italia zal zijn materiaal voor Qatar maandag inpakken. Een offici‘le test vindt plaats op het circuit van Losail volgend weekend (19-20 februari) waar de kwalificatie voor de eerste ronde van het kampioenschap op 24 februari begint voor de race van zaterdag
Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia):







“In Phillip Island leerde ik veel over de R1 maar sommige dingen kon ik niet veranderen omdat we niet alle onderdelen hadden in Australi‘. Alles wat ik het team heb gevraagd te doen, hebben zij gedaan. Wij gingen niet voor snelle rondetijden, maar dit is geen probleem omdat ik al weet dat de motor zeer snel is. Wij hebben een paar kleine veranderingen om in Qatar te proberen maar dat is normaal en ik verheug me nu op de race.”

Andrew Pitt (Yamaha Motor Italia):

“Het is goed geweest om wat meer tijd op de motor door te brengen. Wij hebben veel vooruitgang geboekt met de motor sinds de eerste tests in Valencia. Natuurlijk is er nog steeds werk te doen, maar we zullen niet het enige team zijn in die situatie en in ieder geval hebben wij het voordeel dat we veel getest hebben. Ik ga de eerste race in met een positieve houding. Wij weten dat als wij niet direct vooraan rijden tijdens de eerste paar races, we ons best zullen doen om door te ontwikkelen tot het punt waarbij de problemen zijn opgelost en we mee zullen vechten voor de overwinningen.Ó

Massimo Meregalli (Cošrdinator van het Team Yamaha Motor Italia)

“Vandaag was belangrijk vooral om Nori een kans te geven om de veranderingen aan de motor waar hij om vroeg uit te proberen. We hadden gepland om naar Valencia te gaan op maandag en dinsdag, maar doordat wij hoorden dat het weer zo slecht zou worden hebben wij onze plannen gewijzigd. De twee doorgebrachte dagen hier waren een kans om een paar kleinere problemen op te lossen aangezien wij ervoor willen zorgen om zo weinig mogelijk tijd te verliezen in Qatar. We zullen het heel erg druk krijgen de aankomende paar dagen als we ons voor bereiden op de reis, maar iedereen in het team is zeer enthousiast over Qatar en onze eerste race wat voor ons helemaal een nieuw kampioenshap is.

>tekst: Anique Koops [email protected]
Bron: Yamaha Racing