WSBK: Yamaha Racing Support in WK Supersport

76

Yamaha Racing Support zal a.s. weekend aantreden bij het WK Supersport in Monza. Met vedergewicht Vesa Kallio wordt dit in 2006 met de Yamaha R6 de eerste race in dit prestigieuze kampioenschap.

Voorlopig gaat het nog om een eenmalig optreden, maar de opening naar meerdere WK races is nu gevonden.







ÒHet zat ons begin dit jaar niet echt mee om een start te verwerven in het WK Supersport. De aanvankelijke toezegging (en publicatie, red.) gaven aan dat het team van Yamaha Racing Support met onze Finse rijder Vesa Kallio een permanente start zou krijgen in 2006. Toen we echter te kennen gaven dat we Qatar en Philip Island liever zouden laten schieten, werden we zo van de lijst gewipt. Er waren immers meer dan voldoende teams die de volledige cyclus wilden rijden, inclusief de overzeese wedstrijden, en dus waren wij exit.

Nu er een permanent team uitvalt in Monza vanwege een geblesseerde rijder, is het onze beurt om aan te schuiven. Vooral ook fantastisch voor Vesa, want hij is er dit jaar op gebrand om zÕn kunnen ook op WK niveau te kunnen tonen. Het ONK en IDM bleven in zin ogen toch reserve programmaÕs. Met deze, hetzij voorlopig eenmalige start, denk ik dat zÕn motivatie alleen maar verder zal stijgen. Zouden er in het verloop van het WK seizoen teams incidenteel of definitief uitvallen, dan hebben wij de toezegging van de promotor dat wij die plaats in kunnen nemenÓ,

aldus Herman Goulooze, algemeen manager van Yamaha Racing Support Nederland.

Vrijdag 5 en zaterdag 6 mei hebben de vrije trainingen en kwalificaties plaats. Op zondag 7 mei de race en RTL7 Motorsport zal die dag in haar uitzending de nodige aandacht besteden aan het WK. Eurosport heeft een volledig verslag geprogrammeerd staan op maandag 8 mei ( 09.30 tot 10.30 uur).

Het eerste ONK optreden van het team op Nederlandse bodem staat gepland voor het weekend van 20 en 21 mei a.s. Samen met teamgenoten Bob Withag en Jeroen Turkstra zal Vesa de kleuren van Yamaha Racing Support dan gaan verdedigen in respectievelijk de Dutch Superbikes en Supersport op het Achterhoeks stratencircuit de Varsselring.

Tijdens komend weekend zijn de verrichtingen van de vliegende Fin steeds te volgen via www.yamaha-racing.net

BRON: Lowlands Promotion
Bewerking: Monique Kramer; [email protected]