WSP: Video: Lowes wint World Supersport race Assen, van de Mark vierde

25

Sam Lowes heeft de World Supersport wedstrijd in Assen op zijn naam geschreven. De Yamaha coureur wist na een spannende race Kenan Sofuoglu en Fabien Foret achter zich te houden. Michael van der Mark greep met de vierde plaats net naast het podium.

Veel ogen waren vooraf aan de World Supersport wedstrijd gericht op landgenoot Michael van der Mark. Tijdens de kwalificatie zat het de Pata Honda coureur niet helemaal mee en de jonge Rotterdammer moest dan ook van de elfde plaats op de grid aan de wedstrijd beginnen. Het publiek keek dan ook met belangstelling uit naar de start van de Honda coureur. Helaas zat het opnieuw niet mee, Van der Mark dook slechts als dertiende de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronden wist Van der Mark nog even te klimmen naar de elfde positie om even later zelfs nog even terug te vallen naar de veertiende positie.&nbsp;<br /> <br /> Vanaf de negende ronde in de wedstrijd kwam Van der Mark op stoom en gingen de rondetijden naar beneden. De een na de ander werd het slachtoffer van de dadendrang van de Nederlander en met nog vier van de twee&euml;ntwintig te verrijden ronden werd de vierde ingenomen. Ondanks dat de volgers nog enkele keren flink aandrongen wist Van der Mark deze plaats tot aan de eindstreep vast te houden.<br /> <br /> De wedstrijd werd in eerste instantie gedomineerd door het duo Sam Lowes &ndash; Kenan Sofuoglu en later wist zich Fabien Foret nog bij het tweetal te voegen. De Fransman zag met nog ruim vijf ronden te gaan in dat het tweetal voor hem te sterk was en koos de ervoor de laatste ronden op safe te gaan en de derde plaats veilig te stellen.<br /> <br /> Lowes en Sofuoglu waren beiden geenszins van plan zich gewonnen te geven en het was dan ook de gehele wedstrijd stuivertje wisselen tussen beiden heren &ndash; Sofuoglu ging in de zesde ronde nog een keer in de fout door in zich in de Haarbocht te verremmen- maar in de laatste ronde was het Lowes die de Turk in Geert Tmmer bocht wist te verrassen en met een voorsprong van slecht 0,026 sec op Sofuoglu zijn eerste zege van het seizoen 2013 voor zich op wist te eisen.

Achter de twee kemphanen werd Foret op ruim zeven seconden derde, terwijl Van der Mark op ruim achttien seconden van de winnaar als vierde de finish passeerde.<br /> <br /> De vijfde plaats ging naar de vervanger van de geblesseerde David Salom, Florian Marino gevolgd door Roberto Rolfo op de MV Agusta F3 675 en de in de beginfase heel sterk acterende Jack Kennedy.<br /> <br /> Kev Coghlan werd achtste voor Andrea Antonelli en Van der Mark&rsquo;s teamgenoot Lorenzo Zanetti.<br /> <br /> United Gebben Racing coureur Kevin van Leuven reed een degelijke wedstrijd en wist tijdens zijn eerste World Supersport wedstrijd als twintigste over de finishlijn te komen.<br /> <br /> <p> Het PTR Honda duo Sheridan Morais en Luca Marconi verschenen niet aan de start vanwege de tegenslagen die het team te verwerken kreeg de afgelopen dagen &ndash; in &eacute;&eacute;n training werden maar liefst drie Honda CBR 600 RR motoren afgeschreven. Het PTR Honda team gaf als offici&euml;le verklaring dat beide rijders lichamelijk teveel hinder hadden van de crashes eerder dit weekend.</p> <p><br /> </p> <p>In de tussenstand van het kampioenschap gaat Fabien Foret na de wedstrijd in Assen aan de leiding met 54 punten gevolgd door Van der Mark met 49 punten en Lowes die na zijn overwinning 45 punten heeft weten te scoren, hetzelfde aantal punten dat ook Sofuoglu achter zijn naam heeft staan.</p> <p>In onderstaande video het verhaal van Van der Mark na afloop van de race. </p> <p><br /> </p> <iframe width="468" height="263" src="http://www.youtube.com/embed/bHNtNmkvCVs" frameborder="0"></iframe> <p> </p> <p><strong style="line-height: 16px; font-family: arial;"><em><br /> </em></strong></p> <p><strong style="line-height: 16px; font-family: arial;"><em>De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? &nbsp;<a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Klik hier om u aan te melden</a></em></strong><br /> <br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.racesport.nl/WSBK/Supersport/lowes-wint-supersportrace-assen-van-de-mark-vierde/tabid/101/iNews_ID/32034/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe></p>