2018 editie British Grand Prix definitief in Silverstone

262
silverstone
British Grand Prix 2017 | foto© Michelin Motorsport

De British Grand Prix zal ook in 2018 verreden worden op het circuit van Silverstone. Dit nieuws hebben Dorna en de FIM afgelopen weekend tijdens de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana bekend gemaakt.

Op de onlangs uitgebrachte voorlopige MotoGP kalender stond de British Grand Prix al wel vermeld, echter op welk circuit er gereden zou worden was nog een vraagteken. Zo werd het Donington Park circuit veelvuldig genoemd als nieuwe locatie, echter aan deze onduidelijkheid kwam zondag in Valencia een eind, de British Grand wordt op zondag 26 augustus net als de afgelopen jaren gewoon weer verreden op het Silverstone circuit.







Het verhaal van de British Grand Prix is een complex verhaal sinds Dorna in 2014 een vijfjarig contract tekende voor het organiseren van de Britse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap. De bouw van het nieuwe circuit liep in eerste instantie de nodige vertraging op waardoor er op het laatste moment in 2015 halsbrekende toeren uitgehaald moesten worden voor het organiseren van de British Grand Prix. Het circuit van Silverstone bood uitkomst voor de eigenaren van het Circuit of Wales, ondanks dat men een jaar daarvoor af geserveerd waren, waarmee het evenement tijdelijk terugkeerde naar het circuit waar het al jarenlang verreden werd.

Na diverse keren uitstellen bleek eerder dit jaar dat de plannen in Wales definitief van de baan zijn en het nieuwe Circuit of Wales er waarschijnlijk nooit zal komen. Dorna verbrak daarop het vijfjarige contract met het Circuit of Wales waardoor men zelf opnieuw op zoek moest naar een nieuwe organisator van de British Grand Prix, een organisator die men nu dus gevonden heeft: Silverstone.

Nieuwe voorlopige 2018 MotoGP kalender:

FIM_Grand_Prix_World_Championship_2018_provisional_calendar

 

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag